Logo

Ελεύθεροι οι 7 ανήλικοι που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στη Νεα Σμύρνη



 
 

Ελεύθεροι με τον όρο της επίβλεψης από κοινωνικό λειτουργό αφέθηκαν μετά τις αολογίες τους στον αρμόδιο ανακριτή, οι 7 ανήλικοι που συνελήφθησαν  για τα επεισόδια της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη. 

Οι επτά ανήλικοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, μεταξύ των οποίων,  εκρηξεις, κατοχή εκρηκτικών, διατάραξη κοινής ειρήνης και σωματικές βλάβες).

Ωστόσο δεν εμπλέκονται στο επεισόδιο του ξυλοδαρμού του 28χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανήλικοι κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν τα αδικήματα που τους αποδίδονται, ισχυριζόμενοι ότι βρίσκονταν τυχαία στο σημείο εκδήλωσης των επεισοδίων.

Κάναμε βόλτα στην οδό Πλαστήρα. Είδαμε τα επεισόδια από μακριά. Είδαμε καπνούς και τον όχλο να έρχεται προς το μέρος μας και να φωνάζει «τρέξτε τρέξτε». Εμείς φοβηθήκαμε και τρέξαμε. Λίγα μέτρα πιο κάτω, μας έπιασαν αστυνομικοί” υποστήριξε ένας 17χρονος κατηγορούμενος.

Αλλος17χρονος κατηγορούμενος φέρεται να  υποστήριξε

“Βρισκόμουν με 4 φίλους μου και περιμέναμε να τελειώσουν τα επεισόδια και να γυρίσουμε σπιτια μας. Όταν ακούσαμε ησυχία ξεκινήσαμε. Στο δρόμο αστυνομικοί μας χτύπησαν με γροθιές. Φοβηθήκαμε και προσπαθούσαμε να κρυφτούμε. Όταν μας βρήκαν οι αστυνομικοί ο ένας με χτύπησε με το γκλοπ στο γόνατο και μετά με τραβούσε από τα μαλλιά για να μου περάσει χειροπέδες. Και μετά ένα άλλος με χτύπαγε με το κλειδί και μου έλεγε να μην προβάλω αντίσταση”.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-3-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά