Logo

Προφυλακίστηκε ο 23χρονος για την επίθεση κατά του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη



 
 

Η 14η τακτική ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, "έδειξε" τον δρόμο για τη φυλακή στον 23χρονο, που απολογήθηκε το Σάββατο για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας  καθώς είναι ένας από τους τρεις που συνελήφθησαν για εμπλοκή στην επίθεση κατά του αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη. 

Αντίθετα ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά  την απολογία του ο συγκατηγορούμενός του, ηλικίας 22 ετών, ο οποίος, επίσης είχε συλληφθεί από τθν Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για εμπλοκή στον ξυλοδαρμό του 28χρονου αστυνομικού. 

Στον 22χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα  της εμφάνισης σε ΑΤ 3 φορές τον μήνα και της καταβολής  εγγυοδοσίας 1.000 ευρώ. 

Ποινική δίωξη και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας είχε ασκηθεί και σε βάρος του 22χρονου. Ωστόσο , τελικά, η ανακρίτρια κάλεσε τον νεαρό να απολογηθεί μόνο για τα υπόλοιπα κακουργήματα που αφορούν σε εκρηκτικά, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή του στην άγρια επίθεση εναντίον του αστυνομικού.

Η  συνήγορος υπεράσπισης, Άννυ Παπαρούσου, δήλωσε ότι τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημόσιας ασφάλειας και με βάση αυτό το υλικό σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Όμως  οι συνομιλίες τους δεν έχουν εισαχθεί, σύμφωνα με την κ. Παπαρούσου, μέχρι σήμερα στη δικογραφία..

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-3-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά