Logo

Ντοκουμέντο - άλλοθι για τον «Ινδιάνο»: Βρισκόταν στην Ελευσίνα την ώρα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη [βίντεο]



 
 

Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα δύο βίντεο που φαίνεται να ανατρέπουν τα κατά τις διωκτικές και δικαστικές αρχές  δεδομένα βάσει των οποίων οδηγήθηκε στη φυλακή ο 30χρονος εντολέας του, γνωστός με το ψευδώνυμο «Ινδιάνος».

Ο 30χρονος ελληνο'ι'ρακινός όπως είναι γνωστο, μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος με τη βαριά κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, καθώς κατἀ την αστυνομία και κυρίως κατά τις δικαστικές αρχές που τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο ήταν ο άνθρωπος που πέταξε κάτω από την μοτοσικλέτα τον ένστολο της ομάδας ΔΡΑΣΗ. 

Τα δύο βίντεο ωστόσο επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου, ότι δεν εμπλέκεται στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του αστυνομικού, καθώς την ώρα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη εκείνος βρισκόταν στην Ελευσίνα. Μάλιστα, προς επίρρωση αυτού του ισχυρισμού ο κατηγορούμενος και η υπεράσπισή του πρότειναν μάρτυρες οι οποίοι εξετάστηκαν από την ανακρίτρια, αλλά, όπως φαίνεται από την ανακριτική διάταξη περί προσωρινής κράτησης, δεν έγιναν πιστευτοί.

Σύμφωνα με τα βίντεο ο 30χρονος κατηγορούμενος φαίνεται να βρίσκεται σε  πάρκο της Ελευσίνας την ώρα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Τα βίντεο προέρχονται από εστιατόριο – ταβέρνα, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πάρκο της Ελευσίνας.

Ειδικότερα, το  πρώτο απόσπασμα δείχνει τον κατηγορούμενο να φτάνει πεζός στο πάρκο της Ελευσίνας στις 18:21 φορώντας μία μαύρη φόρμα, ένα σκουρόχρωμα φούτερ και ένα μπλε γιλέκο με γκρι λεπτομέρειες. Ο «Ινδιάνος» μπαίνει στο πάρκο και συναντά εκεί τους φίλους του ενώ παίζουν μπάσκετ όλοι μαζί, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Δείτε το βίντεο:

Το δεύτερο απόσπασμα φαίνεται η  αποχώρηση του κατηγορούμενου και των φίλων του, πεζών, από το εν λόγω πάρκο στις 18:45. Σε όλο το ενδιάμεσο διάστημα, όπως φαίνεται από το βίντεο, ο κατηγορούμενος και οι φίλοι του συνεχίζουν να παίζουν στο ίδιο σημείο.

Δείτε το βίντεο:

Όταν φεύγουν από το πάρκο κατευθύνονται προς το σπίτι ενός εκ των φίλων του, όπως υποστηρίζει η πλευρά του «Ινδιάνου» όπου παραμένουν μέχρι τις 19:20-19:30, όπως ακριβώς είχαν καταθέσει και οι ίδιοι ως μάρτυρες ενώπιον της ανακρίτριας.

Παύλος Σαράκης: Είναι υποχρέωση της ανακρίτριας να διατάξει την άρση της προσωρινής κράτησης του εντολέα μου

Ο Παύλος Σαράκης σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι είναι πλέον υποχρέωση της ανακρίτριας να διατάξει την άρση της προσωρινής κράτησης του 30χρονου κατηγορούμενου και αν δεν το πράξει πρέπει να παρέμβει η ηγεσία της Δικαιοσύνης προκειμένου η δικαστική λειτουργός να ελεγχθεί ποινικά και πειθαρχικά. 

Αναλυτικότερα ο κ, Σαράκης αναφέρει:

«Σήμερα δημοσιοποιούμε ένα video από το πάρκο στο «Λιμανάκι» της Ελευσίνας, με το οποίο επαληθεύονται πλήρως οι ισχυρισμοί του εντολέα μας, αλλά και των μαρτύρων, ότι την Τρίτη 9 Μαρτίου, κατά τον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στην Δ.Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο σ’ έναν αθώο συμπολίτη μας. Και όχι μόνον αυτό, τον προφυλάκισαν αγνοώντας προκλητικά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της υπεράσπισης . Είναι υποχρέωση πλέον της ανακρίτριας να διατάξει οίκοθεν την άρση της προσωρινής κράτησης, βάσει του άρθρου 291 § 1 ΚΠΔ. Αν δεν το πράξει, οφείλει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να παρέμβει και να την ελέγξει πειθαρχικά και ποινικά για τις πράξεις και παραλείψεις της. Είναι αδιανόητο και μείζον θέμα, για ένα Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας – όχι μόνον χωρίς στοιχεία -, αλλά αντίθετα με αποδείξεις που καταρρίπτουν στο σύνολό του, το εις βάρος του κατηγορητήριο.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-3-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά