Logo

Διάρρηξη τραπεζικών θυρίδων: Ο Βασίλης Γκουρούσης αρνείται τις κατηγορίες- Τα στοιχεία της Αστυνομίας



 
 

Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο θεατρικός επιχειρηματίας Βασίλης Γκουρούσης,που αντιμετωπίζει κατηγορίες σχετικές με την κλοπή του περιεχομένου θυρίδων σε τράπεζα του Χαλανδρίου.. 

Ο κατηγορούμενος εν όψει της απολογίας του προχωρεί, μέσω ανακοίνωσης των συνηγόρων του, σε  απόλυτη άρνηση των κατηγοριών που του αποδίδονται και ζητά να γίνει σεβαστό το τεκμήριο αθωότητας και εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη διαπόμπευση του ίδιου και της οικογένειας του.

Υπενθυμίζεται, ότι στον σύζυγο  της γνωστής τηλεπερσόνας έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για τη διάρρηξη σε 4 θυρίδες, η οποία είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του  58χρονου, Αντώνης Βουλγαράκης και Βασίλης Σερεμέτης, γνωστοποίησαν τη θέση του εντολέα τους για άρνηση όλων των κατηγοριών και τη διαμαρτυρία του.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του 58χρονου

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου  στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για την κλοπή των θυρίδων, Αντώνης Βουλγαράκης και Βασίλης Σερεμέτης, αφού λάβαμε αντίγραφα της δικογραφίας και επισκεφθήκαμε τον εντολέα μας, δηλώνουμε τα κάτωθι:

«Ο κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία και διαμαρτύρεται έντονα για την διαπόμπευση του ίδιου και της οικογένειας του. Η απολογία του ενώπιον του κ. Ανακριτή θα τοποθετήσει την υπόθεση στην πραγματική της βάση. Μέχρι τότε παρακαλούνται όλοι να σεβαστούν το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου ως κατάκτηση του νομικού μας πολιτισμού και να διατηρήσουμε άπαντες την εμπιστοσύνη μας στον αρμόδιο θεσμό, την Δικαιοσύνη».

Το «λάθος»

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι 58χρονος κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές, κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων, φέρεται κατά της αρχές να έκανε ένα  «λάθος», που οδήγησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης.  . Πρόκειται για δείγμα γενετικού του υλικού, το οποίο βρέθηκε στο εσωτερικό μιας εκ των παραβιασμένων θυρίδων.

Όπως λένε οι πλληροφορίες δεν προκειται ούτε για δακτυλικό αποτύπωμα, ούτε για τρίχα, παρά για στίγμα από ιδρώτα, μέσω του οποίου κατόρθωσαν οι Αρχές να ταυτοποιήσουν το πρόσωπο. Ο 58χρονος φέρεται από λάθος να άφησε dna του σε μία από τις θυρίδες που «άνοιξαν» με διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ η δική του θυρίδα βρισκόταν ακριβώς δίπλα από τις θυρίδες που παραβιάστηκαν. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερνε να μπαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας, ενώ -όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές- είχε το χρόνο να «χαρτογραφήσει» το χώρο και να επιλέξει το στόχο του.

Οι Αρχές έφτασαν στο συγκεκριμένο πρόσωπο έπειτα από εξειδικευμένη αυτοψία και διερεύνηση του χώρου των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και από συνδυαστική μελέτη του βιντεοληπτικού υλικού, των επισκεπτών των θυρίδων, αλλά και του του περιεχομένου των θυρίδων.

Ο κάμερες και τα επτά κατσαβίδια

Αν και η ακριβής ημερομηνία των κλοπών δεν έχει αποσαφηνιστεί από την αστυνομία, ωστόσο, νεότερες πληροφορρίες αναφέρουν ότι ως «ύποπτες» ημερομηνίες για τη διάπραξη της διάρρηξης είναι η 21η και η 22α Οκτωβρίου 2020.

Το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο που συγκέντρωσε η αστυνομία από τις κάμερες ασφαλείας καταδεικνύουν τρόπο που έδρασε ο 58χρονος 

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο δράστης, φορώντας καπέλο και μάσκα αλλά και γάντια μιας χρήσης, κρατώντας στο χέρι μια τσάντα ταχυδρόμου, έμεινε την πρώτη φορά μέσα στις θυρίδες για 9 λεπτά και τη δεύτερη για 13 λεπτά. 

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι κατά τη διάρκεια των δυο αυτών επισκέψεων κατόρθωσε να ανοίξει και να αφαιρέσει όλα τα τιμαλφή που είχαν οι θυρίδες. Προδόθηκε όμως από το DNA που βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε σε κουτί της μίας παραβιασμένης θυρίδας, όπως προκύπτει από την έκθεση της αστυνομίας.

Η παραβίαση έγινε με κατσαβίδι, κάτι που επιβεβαίωσε στην έκθεσή του ο πραγματογνώμονας που έκανε την έρευνα.

Τα επτά κατσαβίδια που εντόπισε η αστυνομία στο σπίτι του 58χρονου μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια, μήπως μπορέσουν να εντοπίσουν υλικά από τις θυρίδες και ταυτοποιήσουν το κατσαβίδι που χρησιμοποίησε στη «χρυσή» κλοπή.

Από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που συγκέντρωσε η ΕΛ.ΑΣ,  σε μία φωτογραφία φαίνονται καθαρά τα ίχνη της παραβίασης στη θυρίδα. Οι δύο κλειδαριές γέρνουν ελαφρώς αριστερά, ενώ φαίνεται και η μαύρη σκόνη που χρησιμοποίησε η Σήμανση για να απομονώσει δακτυλικά αποτυπώματα.

Σε άλλη,  αποτυπώνεται η σειρά που είναι οι τέσσερις θυρίδες. Οι τρεις από αυτές είναι η μία δίπλα στην άλλη και η τέταρτη σε μικρή απόσταση, αλλά στην ίδια σειρά. Κοντά στις παραβιασμένες θυρίδες και στην ίδια σειρά ήταν και η θυρίδα του 58χρονου κατηγορούμενου για τη διάρρηξη των θυρίδων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-3-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά