Logo

Δημήτρης Λιγνάδης: Βούλευμα διατάσσει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του



 
 

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας με βούλευμά του ενέκρινε την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών και άλλων ηλεκτρονικών επικοινωνιών   του Δημήτρη Λιγνάδη ανάβοντας έτσι το πράσινο φως για να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος των επικοινωνιών, μέσω κινητού τηλεφώνου και διαδικτύου, του προφυλακισμένου πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και ηθοποιού. 

Το βούλευμα που αφορά την άρση του απορρήτου του κατηγορούμενου για βιασμούς καλλιτέχνη εκδόθηκε στις 2 Απριλίου με τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου να κάνουν δεκτή σχετική πρόταση του εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος αυτή η σοβαρή ποινική υπόθεση. 

Με βάση το διατακτικό του βουλεύματος  μπορούν να εξετάστούν ενδελεχώς τα τηλέφωνα καθώς και όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές που κατασχέθηκαν κατά την έφοδο των αρχών στο σπίτι, στην αποθήκη και σε άλλους χώρους της πολυκατοικίας όπου διέμενε ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Δηλαδή θα διενεργηθεί έλεγχος στο κινητό τηλέφωνο καθώς και σε κάθε μορφή επικοινωνίας του κατηγορούμενου (μέσα κοινωνικής δικτύωσης, sms, ηχογραφημένα μηνύματα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφίες.

Στόχος της έρευνας είναι να ανακτηθούν και να αναλυθούν όλα τα στοιχεία από μηνύματα, γραπτά, ηχητικά ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και συνομιλίες μέσω κοινωνικών δικτύων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το διατακτικό του βουλεύματος αφορά και την  περίπτωση των υπηρεσιών νέφους (cloud ).

Στο μεταξύ, μετά την απόρριψη του αιτήματος του Δ. Λιγνάδη για εξαίρεση της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση του με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ξεκινά και πάλι η ανάκριση που είχε παγώσει μέχρι να αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο. 

Στο απορριπτικό βούλευμα που εκδόθηκε τη Δευτέρα τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου χρησμοποιούν σκληρή γλώσσα για τον προφυλακισμένο ηθοποιό και τον συνήγοροό του. 

Οι δικαστές μελη του συμβουλίου,  αναφερόμενοι, μάλιστα,  στο επεισόδιο που έλαβε χώρα στο γραφείο της ανακρίτριας στις 5 Μαρτίου, οι τονίζουν πως οι εκφράσεις του συνηγόρου προς την δικαστική λειτουργό, δεικνύουν πρόθεση του κατηγορουμένου και του εντολέα του «να παρακωλύσουν την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσουν την ανακρίτρια, ώστε να απέχει από το χειρισμό της υπόθεσης». Κρίνουν επίσης, ότι «οι αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος της (σ.σ. ανακρίτριας) στον Άρειο Πάγο και στον επιθεωρητή και οι υποδείξεις με επιτακτικό τρόπο στην ανακρίτρια, καταδεικνύουν ότι θέλουν η ανάκριση να διενεργηθεί έτσι όπως επιθυμούν».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-4-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά