Logo

Σκάνδαλο Folli Follie: Η εισαγγελέας "δείχνει" εδώλιο στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και άλλους 18 κατηγορούμενους



 
 

Με μία πρόταση καταπέλτη η  εισαγγελέας, Ελένη Μιχαλοπούλου, "δείχνει" εδώλιο στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και σε άλλα 18 άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Folli Follie με τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς, τις πλαστογραφίες και την εξαπάτηση των επενδυτών. 

Η εισαγγελική λειτουργός, συγκεκριμένα, με πρότασή της, που αριθμεί 616 σελίδες,, ζητά από το δικαστικό συμβούλιο να παραπέμψει σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 21 εκ των 31 προσώπων που αρχικά είχαν διωχθεί, ενώ για 8 κατηγορουμένους προτείνει να απαλλαγούν και για 2 να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη λόγω θανατου.

Αναφορικά με τον ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τον γιο του Τζώρτζη, η εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφιθούν σε δίκη για τα κακουργήματα της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), της χειραγώγησης της αγοράς, συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της πλαστογραφίας.

Για τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, η εισαγγελέας ζητά να δικαστεί, εκτός από τα πέντε κακουργήματα και για το αδίκημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα. 

Για την Καίτη Κουτσολιούτσου η εισαγγελέας προτείνει να δικαστεί για τα κακουργήματα της απάτης, του ξεπλύματος βρώμκου χρήματος  και της χειραγώγησης της αγοράς.

 Για τους συγκατηγορούμενους της οικογένειας Κουτσολιούτσου η εισαγγελέας προτείνει κατά περίπτωση την παραπομπή τους για τις παραπάνω κατηγορίες.

Στην πρότασή της η κ. Μιχαλοπούλου αναφέρει, μεταξύ άλλων:  «ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος, με τους Γεώργιο Κουτσολιούτσο και τον CFO του Υποομίλου στην Ασία, Ι.Μ. (ΜΠΕΓΙΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝ) με πρόθεση, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, στην οποία ενταχθήκαν οι ίδιοι ως μέλη και εν συνεχεία οι Αικατερίνη ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥ, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αλλά και άγνωστοι μέχρις στιγμής υπάλληλοι και στελέχη του Ομίλου Folli Follie, υποτάσσοντας τη βούλησής τους έκαστος σε αυτήν, ως μέλη της, επιδιώκοντας και πετυχαίνοντας, στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας εγκληματικής τους δράσης, βάσει οργανωμένου σχεδίου, που προέβλεπε ιεραρχική διάρθρωση και διακριτούς ρόλους, επιδιώκοντας την κατ’ εξακολούθηση τέλεση κακουργηματικής πλαστογραφίας και απάτης υπό οποιαδήποτε συμμετοχική έκφανση, προς σκοπό αποκόμισης παράνομου περιουσιακού οφέλους, διαμοιράζοντας τα παράνομα κέρδη ανάλογα με το ρόλο, τη δραστηριότητα και την ιεραρχική τους θέση, βλάπτοντας ή αποσκοπώντας να βλάψουν την περιουσία ιδιωτών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ( ΝΠΔΔ)».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-4-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά