Logo

Στο εισαγγελέα ως ύποπτος ο Πέτρος Φιλιππίδης



 
 

Ενώπιον του εισαγγελέα Κων. Σπυρόπουλου έχει κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου για να δώσει έγγραφες εξηγήσεις, σήμερα Παρασκευή, ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης που έχει καταγγελθεί για έναν βιασμό το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού, μία το 2010 και μία το 2014.

Στο εισαγγελικό γραφείο ωστόσο προσήλθε μόνον ο δικηγόρος του ηθοποιού ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι τις 23 Απριλίου προκειμένου να μελετήσει τα στοιχεία της δικογραφίας και να ετοιμάσει το απολογητικό υπόμνημα.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Π. Φιλιππίδη έχουν καταθέσει τρεις γυναίκες συνάδελφοί του οι οποίες υποστηρίζουν ότι ο ηθοποιός υποσχέθηκε ότι θα τις βοηθήσει στην επαγγελματική τους εξέλιξη και στη συνέχεια προέβη σε σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τους.

Η καταγγελία του βιασμού έχει ως χρόνο τέλεσης το 2008 και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έγινε εντός του θεάτρου.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά το 2010, όταν νεαρή ηθοποιός βρέθηκε στο καμαρίνι του για να συζητήσουν για ένα ρόλο. Εκείνος της επιτέθηκε, ρίχνοντάς την στον καναπέ και επιχείρησε να τη βιάσει. Το θύμα πάλεψε για αρκετή ώρα με τον ηθοποιό και τελικά κατάφερε να ξεφύγει.

Η τρίτη καταγγελία αφορά κακουργηματική πράξη απόπειρας βιασμού το 2014, όταν ο ηθοποιός φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε νεαρή συνάδελφό του μέσα στο αυτοκίνητό του, κλειδώνοντας την πόρτα και βρίζοντάς την χυδαία.

Ο Φιλιππίδης αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και σύμφωνα με πληροφορίες θα προτείνει να εξεταστούν περισσότεροι από 50 μάρτυρες υπεράσπισης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-4-2021 από dirrectNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά