Logo

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ισόβια κάθειρξη στον Μανώλη Καλομοίρη



 
 

Ισόβια και 7 έτη κάθειρξη επέβαλε την Πέμπτη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στον Μανώλη Καλομοίρη για την δολοφονία του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη, μετά από τέσσερις ημέρες ακροαματικής διαδικασίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου επί της ποινής ήταν κατά πλειοψηφία. Λίγο νωρίτερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 30χρονο κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη κατάσταση, οπλοχρησία, οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωριστούν τρία ελαφρυντικά: πρότερου συννομου βίου, ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος και συναισθημάτων οργής και θλίψης για την δολοφονία του πατέρα του Λευτέρη Καλομοίρη. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα.

Στο άκουσμα της ποινής η μητέρα του θύματος άρχισε να φωνάζει "δικαίωση δικαίωση"

Ενοχή χωρίς ελαφρυντικό πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή του Μανώλη Καλομοίρη για ανθρωποκτονία από πρόθεση πρότεινε νωρίτερα την Πέμπτη ο  εισαγγελέας της έδρας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός κατά την αγόρευσή του είπε ότι ο Γιώργος Ξυλούρης από την αρχή δεν είχε σκοπό να πυροβολήσει τον πατέρα του κατηγορουμένου, Λευτέρη Καλομοίρη. 

"Αισθανόταν ότι ο Καλομοίρης τον είχε ξεφτιλίσει. Πήρε λοιπόν το όπλο του. Στόχος του ήταν να βρει τον κατηγορούμενο όχι τον Λευτέρη Καλομοίρη ο οποίος προσπάθησε να τον εμποδίσει και κατά αυτή την προσπάθεια συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα να πυροβολείται ο Καλομοίρης κατά τη διάρκεια της πάλης και να πέσει νεκρος. Αν ο Ξυλούρης είχε πρόθεση να τον σκοτώσει θα το είχε κάνει από την αρχή", είπε ο εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος  "το όπλο που πήρε εξαρχής και το είχε ανά χείρας το προόριζε για τον Ξυλούρη. Τον πυροβόλησε 7 φορές".

Όπως χαρακτηριστικα είπε ο εισαγγελέας, ο Μανώλης Καλομοίρης  "δεν αποφάσισε να πυροβολήσει τον Ξυλούρη εκείνη τη στιγμή αλλά από τη στιγμή που πήρε το όπλο από το σπίτι του και το κρατούσε για να το χρησιμοποιήσει αν αντιμετώπιζε μπροστά του τον Ξυλούρη". 

Με αυτό το σκεπτικό ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, χωρίς να του αναγνωριστεί βρασμός ψυχικής ορμής,σύμφωνα με το  flashnews.gr.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-4-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά