Logo

Εδώλιο «δείχνει» η εισαγγελέας για τον ψευτογιατρό Νίκο Κοντοθανάση - Ευθύνεται για 12 θανάτους



 
 

Η εισαγγελέας Αγγελική Κουρινιώτη με πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο προτείνει την παραπομπή σε δίκη του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού»,Νίκου Κοντοθανάση, για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας,   

Η εισαγγελική λειτουργός στην πρότασή της, που αριθμεί 300 σελίδες, ζητά να καθίσουν στο εδώλιο μαζί με τον  Νίκο Κοντοθανάση, ο οποίος συστηνόταν στα θύματά του ως «Dr Kontos»,  ακόμα 16 κατηγορούμενοι που φέρονται ως συνεργοί του. 

Παράλληλα προτείνει να μην παραπεμφθεί σε δίκη η σύζυγος του «ψευτογιατρού».

Η κ. Κουρινιώτη, ειδικότερα, προτείνει  ο 47χρονος βασικός κατηγορούμενος να δικαστεί για ανθρωποκτονία  με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα,  κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα,  αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος,  πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και  παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Ο «ψευτογιατρός», που είχε καταφέρει να να ξεγελάσει ακόμα και γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων κατά την απολογία του στον ανακριτή είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος» και είχε παραδεχθεί την κατηγορία της απάτης, αλλά είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών. Συγκεκριμένα, είχε υποστηρίξει ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων.

Οι 16 συγκατηγορούμενοι του «Dr Kontos», για τους οποίους η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή τους σε δίκη, είναι γιατροί,, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα . Ο 47χρονος πάντως έχει ισχυριστεί ότι τα πρόσωπα αυτά δεν είχαν ιδέα για την πραγματική του ταυτότητα καθώς τους είχε παραπλανήσει και αυτούς.

Η εισαγγελέας, επίσης, προτείνει την παράταση της κράτησης για ακόμα ένα εξάμηνο του 47χρονου κρίνοντας ότι αν αφεθεί ελεύθερος υπάρχει κίνδυνος να τελέσει νέα αδικήματα. 

Σημειώνεται, ότι τον τελικό λόγο έχει πλέον το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο με βούλευμά του θα αποφανθεί ποιοι και για ποια αδικήματα θα παραπεμφθούν ή μη σε δίκη. .

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-5-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά