Logo

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον προπονητή που κατηγορείται για τον βιασμό 11χρονης αθλήτριας



 
 

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Θεολόγος Δελλήβεης-Δομένικος, με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ζητά να παραπεμφθεί σε δίκη ο 38χρονος προπονητής για τον βιασμό αθλήτριας ιστιοπλοΐας πριν από 10 χρόνια. 

Πρόκειται για υπόθεση που έφθασε στις αρχές μετά την καταγγελία της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, ειδικότερα, προτείνει να δικαστεί ο 38χρονος προπονητής για βιασμό κατ' εξακολούθηση, αποπλάνηση ανηλίκου κατ' εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια, πράξεις που φέρεται να τέλεσε σε βάρος αθλήτριάς του όταν αυτή ήταν σε ηλικία 11 ετών.  

Η αθλήτρια, ηλικίας  21 ετών σήμερα, κατήγγειλε στις αρχές τα όσα βίωσε στα χέρια του προπονητή της μετά από παρότρυνση της Σοφίας Μπεκατώρου. 

Συγκεκριμένα, προσήλθε τον περασμένο Ιανουάριου στον εισαγγελέα, Νίκο Στεφανάτο και επιβεβαίωσε όσα είχε ήδη καταθέσει για αυτήν η Ολυμπιονίκης.

Οι εισαγγελικές και δικαστικές  αρχές κινήθηκαν τάχιστα μετά την καταγγελία και ο 38χρονος συνελήφθη σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος που εξέδωσε ανακριτής.

Ο προπονητής σε δημόσιες δηλώσεις του είχε αρνηθεί πως βίασε την αθλήτρια  και ισχυρίστηκε ότι είχε  σχέση μαζί της και πως την αγαπά ακόμη.

Δυναμική απειλή για την έννομη τάξη αν αφεθεί ελεύθερος - Ομολόγησε χωρίς αιδώ 

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρότασή του τονίζει ότι ο κατηγορούμενος  «χωρίς αιδώ ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτριά του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον».

Μάλιστα, επισημαίνει ότι ο 38χρονος «συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις» και αναφέρει πως «άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».

Παράλληλα, προτείνει την παράταση της κράτησή του για ακόμα 6 μήνες γιατί  «αν αφεθεί ελεύθερος θα αποτελέσει δυναμική απειλή για την έννομη τάξη».

Μέσα στις προσεχείς ημέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας θα αποφανθεί με βούλευμά του περί της παραπομπής ή μη του κατηγορούμενου σε δίκη. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-5-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά