Logo

Αθώοι οι Θωμάς Λιακουνάκος και Γιάννης Σμπώκος για την προμήθεια των “ιπτάμενων ραντάρ” της Ericsson



 
 

Το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας κήρυξε αθώο τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο που αντιμετώπιζε κατηγορίες σχετικές με την υπόθεση της προμήθειας των ιπτάμενων ραντάρ από την Σουηδική εταιρία ERICSSON για τα αεροσκάφη EMBRAER για την οποία το 2015 είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του. 

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους και τον πρώην διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας   Γιάννη Σμπώκο, καθώς και τον Βρετανό δικηγόρο, Πίτερ Κόλεριτζ.

Τα μέλη του δικαστηρίου, συγκεκριμενα, υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα και έκριναν ότι δεν  στοιχειοθετούνται οι σε βάρος τους κατηγορίες για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).

Αντίθετα, το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας έκρινε ενόχους τους:

*Χρήστο Τούμπα, αντιπρόσωπο της βραζιλιάνικης εταιρείας Embraer σε αεροσκάφος της οποίας τοποθετείται το ραντάρ, στον οποίο επέβαλε  ποινή φυλάκισης τριών ετών, αφού του αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά. 

*Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, Γαλλοελβετό τραπεζίτη που καταζητείται, στον οποίο επέβαλε κάθειρξη  6 ετών.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η σύμβαση για την προμήθεια του ελληνικού Δημοσίου τεσσάρων ραντάρ για τα αεροσκάφη τύπου EMBRAER 145, αποτελούσε αντισταθμιστικό για την σύμβαση προμήθειας Αερομεταφερόμενων Συστημάτων Επιτήρησης Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) που υπογράφηκε επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου με αντίτιμο ποσό περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-5-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά