Logo

Folli Follie: Στο σκαμνί ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαρ. Γκότσης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος



 
 

Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης για την υπόθεση της  Folli Follie.

Συγκατηγορούμενοί του θα είναι ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της Folli Follie.

Και οι τρεις παραπέμπονται σε δίκη δια κλητηρίου θεσπίσματος από τον εισαγγελέα, Σπύρο Παππά, προκειμένου να δικαστούν  για παράβαση καθήκοντος ο κ. Γκότσης και για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος οι συγκατηγορούμενοί του. 

Η πράξη της παράβασης καθήκοντος έχει να κάνει με το γεγονός ότι τον Μάιο του 2018 ο κ. Γκότσης ως πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έπρεπε  να παγώσει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της Folli – Follie προκειμένου να μη ζημιωθούν οι μέτοχοι της εταιρείας.

Η υποχρέωση αυτή του κ. Γκότση ανέκυπτε σαφώς εκείνη την περίοδο, καθώς η έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM), είχε ήδη αποκαλυφθεί και σε αυτή περιγράφονταν όλα τα μελανά σημεία για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας.

Το θέμα αυτό άρχισε να απασχολεί τις εισαγγελικές αρχές μετά από μήνυση που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας 19 μέτοχοι της Folli Follie, καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, ελλιπή έλεγχο των ισολογισμών της εταιρίας έως το 2015.

Για όσα κατήγειλαν οι μέτοχοι στη μήνυσή τους διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση και σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία αρχικά αρχειοθετήθηκε.  

Ωστόσο τα νέα στοιχεία  που ανέκυψαν για το σκάνδαλο της Folli Follie  όπως η αποκάλυψη τον περασμένο Δεκέμβριο των e-mails που έστειλε ο διευθυντής ασφάλειας της εταιρείας προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο για την εμπλοκή κ. Γκότση, οδήγησαν στην ανάσυρση του φακέλου από το αρχείο και στη διεξαγωγή νέας εισαγγελικής έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε ο κ. Παππάς προέκυψαν ενδείξεις για την τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος από τον κ. Γκότση και της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος για τους δύο συγκατηγορουμένους του. 

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας ο κ. Παππάς άσκησε ποινικές διώξεις και παρέπεμψε τους τρεις κατηγορουμένους στο ακροατήριο με κλητήριο θέσπισμα. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-6-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά