Logo

Δολοφονία Καρολάιν: Απολογείται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Παραιτήθηκε ένας από τους δικηγόρους του [βίντεο+φωτο]



 
 

Με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, προσήχθη λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Τρίτης στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Κατά την προσαγωγή του πολίτες που βρέθηκαν στα δικαστήρια φώναξαν «δολοφόνε, να σαπίσεις στη φυλακή».

Η διαδικασία της απολογίας του 32χρονου κατηγορούμενου ξεκίνησε περίπου στη 1 το μεσημέρι, αφού ο 12ος ανακριτής  μελέτησε το πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε η υπεράσπιση και αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες καθώς ο πιλότος θα απαντήσει στις ερωτήσεις του δικαστκού λειτουργού.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, πριν ξεκινήσει την απολογία του έλαβε γνώση, του συνόλου των αποτελεσμάτων των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Αστυνομίας σχετικά με τα ψηφιακά πειστήρια, (κάμερες, κινητά τηλέφωνα και το smartwatch που φορούσε το θύμα) που «έδειξαν» ότι δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν ήταν ο ίδιος.

Λίγο πριν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος διαβεί το κατώφλι του ανακριτή  ένας εκ των συνηγόρων του, ο  Βασίλης Σπύρου ανακοίνωσε ότι παραιτείται της υπεράσπισής του.  

Ο κ. Σπύρου, συγκεκριμένα, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων, τόνισε πως δεν επιθυμεί να ασχοληθεί άλλο με την υπόθεση, διευκρινίζοντας πως οι λόγοι της παραραίτησής του είναι προσωπικοί. 

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση της υποθέσεως σε κανένα σκέλος της για προσωπικούς λόγους. Είναι προσωπικοί οι λόγοι. Σήμερα ένας άνθρωπος περνάει από τον ανακριτή και κρίνεται το μέλλον ενός μωρού. Οι δικοί μου προσωπικοί λόγοι δεν έχουν καμία σημασία.»

Ο έτερος συνήγορος του 32χρονου πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης είπε για την παραίτηση του συναδέλφου του από την υπεράσπιση: «είναι επιλογή του εντολέως μου και σε αυτό δεν μπορώ να σχολιάσω. Ήταν γνωστό πως όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι και στο πλαίσιο της ανακρίσεως, υπεύθυνος ήμουν εγώ.»

Αναφορικά με αν η παραίτηση του κ. Σπύρου συνεπάγεται και απόφαση της υπεράσπισης να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον κατηγορούμενο, ο δικηγόρος τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει τέτοιες κινήσεις. Ο δικηγόρος συνεχίζοντας για το περιεχόμενο της απολογίες του εντολέα του είπε: « Τα πραγματικά περιστατικά θα τα αποκαλύψει ο εντολέας μου και θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη.»

Αίτημα συνεπιμέλειας για τη  Λυδία - Παρέμβαση της Εισαγγελίας

Η ΕΙσαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες για την επίλυση του ζητήματος της επιμέλειας της μικρής Λυδίας.

Όπως έγινε γνωστό, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης  της Εισαγγελίας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου,  οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, ήδη από το πρωί έχουν δώσει τις σχετικές παραγγελίες στις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες ώστε να έρθουν σε επαφή και με τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα και να συντάξουν τις εκθέσεις τους.

Οι εκθέσεις αυτές θα αποτελέσουν τη βάση για την κρίσιμη απόφαση της επιμέλειας του 11 μηνών μωρού.

Όπως πάντως έχουν δηλώσει οι δικηγόροι και των δυο πλευρών, υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των δύο οικογενειών ούτως ώστε να γίνει το καλύτερο για το παιδί.

Ο  δικηγόρος του κατηγορουμένου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης – μετέβη στις 08:00 το πρωί της Τρίτης στην  Εισαγγελία Ανηλίκων προκειμένου να καταθέσει αίτηση για συνεπιμέλεια του παιδιού του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, της μικρής Λυδίας.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης  είπε: «επιθυμία του εντολέως μου είναι το καλύτερο για το παιδί. Οι οικογένειες να είναι ενωμένες και όπου αυτός μπορεί να βοηθήσει, θα το κάνει».

Όπως λένε οι πληροφορίες εντός της εβδομάδας κοινωνικοί λειτουργοί αναμένεται να γνωμοδοτήσουν με επίκεντρο το συμφέρον του παιδιού σχετικά με τις δύο οικογένειες - του δράστη και του θύματος - και τη δυνατότητά τους να αναλάβουν την επιμέλεια της μικρής Λυδίας. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να επισκεφθούν τις δύο οικογένειες για να σχηματίσουν ιδία άποψη για το περιβάλλον που θα μεγαλώσει η μικρή.  

 Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η οικογένεια της Καρολάιν δεν φαίνεται αρνητική στο να μοιραστεί η επιμέλεια μεταξύ των δύο οικογενειών. 

Παράλληλα, ο εισαγγελέας θα δει ποιι θα είναι τρόποι επικοινωνίας του 32χρονου με το παιδί του.

Παράσταση Πολιτικής Αγωγής

Η οικογένεια της Καρολάιν υπέβαλε την Τρίτη στον ανακριτή παράσταση Πολιτικής Αγωγής. Όπως έγινε γνωστό, ο δικηγόρος Βόλου, Αθανάσιος Χαρμάνης, κατέθεσε εκ μέρους της οικογένειας του θύματος τη σχετική δήλωση παράστασης Πολιτικής Αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-6-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά