Logo

Στο Δρομοκαΐτειο ο ιερέας που έριξε καυστικό υγρό σε μητροπολίτες και αστυνομικό [βίντεο]



 
 

Την μεταφορά του σε ψυχιατρική κλινική του ιερέα που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες μέσα στη Μονή Πετρτάκη κατά τη διάρκεια Συνοδικού Δικαστηρίου την Τετάρτη, διέταξαν οι αρμόδιες αρχές. 

Ο 37χρονος ιερέας, συγκεκριμένα, μετά τις πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε από πραγματογνώμονες, μεταφέρθηκε αρχικά στο Συγγρού και στη συνέχεια στο Δρομοκαΐτειο προκειμένου να

Την ίδια ώρα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας αναμένει τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του ιερέα, προκειμένου να ασκήσει ποινική δίωξη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος ιερέας   έριξε καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες και σε έναν αστυνομικό, ο οποίος έσπευσε να τους βοηθήσει, κατά την διάρκεια του Συνοδικού Δικαστηρίου, την Τετάρτη στη Μονή Πετράκη.

Όλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και, όπως λένε οι πληροφορίες δεν διατρέχουν κίνδυνο ζωής.

Ο δράστης, που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018 και συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του,  όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από ένα σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους Μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα. 

Θειικό οξύ με υγρά μπαταρίας και ακουαφόρτε

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν εγκαύματα στους Μητροπολίτες και να τραυματιστεί και ο αστυνομικός, ο οποίος ήταν   έξω από την αίθουσα και έσπευσε να βοηθήσει τους Μητροπολίτες.

Αμέσως μετά τη σύλληψή του ο δράστης οδηγήθηκε  στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και  αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν». Ο δράστης στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο.

Πληροφορίες  αναφέρουν  ότι το  υγρό που έριξε ο δράστης ήταν θειικό οξύ, αναμεμειγμένο με υγρά μπαταρίας και ακουαφόρτε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο δικηγόρος του δράστη δήλωσε πως ο εντολέας του χρήζει ψυχιατρικής εξέτασης.

Την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας που διενεργεί την προανάκριση. 

Εκτός κινδύνου οι Μητροπολίτες

Σύμφωνα με το ant1news.gr, κανένας από τους μητροπολίτες δεν υπέστη ανήκεστο βλάβη.

Σοβαρότερη ήταν η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Κύριλλου, ο οποίος κινδύνεψε να χάσει το μάτι του, όμως τελικά διέφυγε τον κίνδυνο. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η υγεία του δεν εμπνέει κανέναν κίνδυνο.

Ανεπανόρθωτη βλάβη δεν υπέστη ούτε ο γραμματέας των δικαστηρίων, αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός, ο οποίος δέχθηκε σημαντική ποσότητα του υγρού στο λαιμό και θα παραμείνει για  νοσηλεία στο ΚΑΤ.

Ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός  δήλωσε στον ΑΝΤ1, "με έσωσαν τα ράσα. έπεσε επάνω στην πλάτη μου όλο το ύγρό. Τα ράσα μου έλιωσαν αμέσως", ενώ αποκάλυψε και τις απειλές που εκστόμισε ο δράστης προς τους ιερωμένους, ακόμη και την ώρα που φορούσε χειροπέδες. 

Τα ράσα είχαν λιώσει 

Ο Μητροπολίτης Άρτης ήταν ο πρώτος που πήρε εξιτήριο και μίλησε  στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», περιγράφοντας τη μανία του δράστη, ο οποίος έβγαλε από την τσάντα του τα δύο λίτρων γυάλινα μπουκάλια και τα έριξε στα πρόσωπά του με ιδιαίτερη ευστοχία.

Οι μητροπολίτες Κηφισίας, Γουμενίσσσης, Δρυινουπόλεως και Κασανδρείας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» όπου και παρέμειναν το βράδυ,  ώστε να γίνει η κατάλληλη αγωγή στις πληγές τους.

“Τραυματίστηκα στο πρόσωπο, στα αυτιά, στα ράσα. Κάηκαν όλα, τα γυαλιά, τα πουκάμισα” τόνισε στον ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας, Νικόδημος.

Πληροφορίες από ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι  ο Μητροπολίτης Γλυφάδας και ο Μητροπολίτης Ζακύνθου πήραν εξιτήριο από το ΚΑΤ. Στο ΚΑΤ έχει παραμείνει ο Γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου. Στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» παραμένουν και οι τέσσερις νοσηλευόμενοι σε αυτό, προκειμένου να υποβληθούν σε επανέλεγχο. Το πιο πιθανό είναι ότι σήμερα θα λάβουν εξιτήριο άπαντες, πιθανώς πλην ενός Μητροπολίτη.

“Καθόμασταν απ΄έξω και άνοιξε η πόρτα, βγήκαν οι ιερείς σχεδόν χωρίς ράσα, είχαν λιώσει. Δεν υπήρχε περίπτωση να γλιτώσει κανένας αν δεν φορούσε ράσα" είπε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-6-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά