Logo

ΣτΕ: Ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην ΕΜΑΚ



 
 

Το τμήμα Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση που είχαν υποβάλει υπηρετούντες στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών ζητώντας να  ανασταλεί η πράξη του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, για υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού της Ε.Μ.Α.Κ. στα πλαίσια αντιμετπώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Η απόφαση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συνίστανται στην ανάγκη διασφάλισης της αδιάλειπτης και ακώλυτης λειτουργίας των Ειδικών Μονάδων του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση καταστροφών επιβάλουν τον εμβολιασμό τους.

Και προσθέτει: «Η λειτουργία μάλιστα αυτή δεν αρκεί να είναι μόνο συνεχής, αλλά πρέπει, ενόψει του ειδικού και κρίσιμου χαρακτήρα των εν λόγω υπηρεσιών για την αντιμετώπιση καταστροφών, να στηρίζεται στην πλήρη διαθεσιμότητα του υπηρετούντος προσωπικού τους, η οποία είναι δυνατόν να διαταραχθεί σοβαρά σε περίπτωση που τα μέλη του προσβληθούν και νοσήσουν από τον κορονοϊό covid-19. Οι επιτακτικοί αυτοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, σταθμιζόμενοι με τους λόγους που προβάλλουν οι αιτούντες, κωλύουν τη χορήγηση της αναστολής.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-6-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά