Logo

Την Πέμπτη απολογείται ο 49χρονος που ομολόγησε ότι διέπραξε την "κλοπή του αιώνα" [φωτο]



 
 

Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο 49χρονος ελαιοχρωματιστης, που φέρεται να ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της λεγόμενης "κλοπής του αιώνα" από την Εθνική Πινακοθήκη, το 2012.

Την Τετάρτη ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία, προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε σχετικά: "Ο εντολέας μου ζήτησε προθεσμία για αύριο Πέμπτη στις 12:00 και το αίτημά του έγινε δεκτό από τον ανακριτή. Θα λάβουμε πλήρη αντίγραφα της δικογραφίας και θα τοποθετηθούμε. Ο εντολέας μου, κατά δήλωσή του, ποτέ δεν επιχείρησε να πουλήσει τους πίνακες, ούτε στο εξωτερικό, ούτε στην Ελλάδα". 

Σε ερώτηση σχετική με το γιατί ο εντολέας του δεν επέστρεψε νωρίτερα τους πίνακες, ο κ. Κεχαγιόγλου απάντησε:" η επιστήμη λέει ότι στους πίνακες πάνω υπάρχει το dna και για να το εξαφανίσει, θα έπρεπε να βάλει χλωρίνη. Δεν ήθελε να τους καθαρίσει με χλωρίνη και να τους καταστρέψει.¨"

Όταν ρωτήθηκε, επίσης, για το αν κινδύνεσαν οι πίνακες με την αποθήκευσή τους δίπλα σε ρέμα ο δικηγόρος είπε:"Οι πίνακες κινδύνεψαν από άλλους λόγους όχι τον εντολέα μου".  

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος του 49χρονου ελαιοχρωματιστή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για  διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία , τετελεσμένη και σε απόπειρα, πραγμάτων καλλιτεχνικής σημασίας  που βρίσκονταν σε συλλογή εκτεθειμένα σε κοινή θέα και σε δημόσιο κτίριο.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-6-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά