Logo

Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η αναφορά Αγγελή κατά Σοφουλάκη



 
 

Η εισαγγελία Εφετών επικύρωσε τη διάταξη της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Χάιδως Ζουγρή, με την οποία τέθηκε στο αρχείο η μηνυτήρια αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, κατά του συναδέλφου του Λάμπρου Σοφουλάκη.

Η υπόθεση αφορούσε το πόρισμα που είχε εκδώσει  ο κ. Σοφουλάκης σχετικά με τους δικονομικούς χειρισμούς στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis.

Στο πόρισμά του, ο κ. Σοφουλάκης δεν καταλόγισε μεμπτή συμπεριφορά στην τότε εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, αλλά αντίθετα καταλόγισε στον Ιωάννη Αγγελή ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος, ενώ υποστήριζε ότι ο τότε εποπτεύων της εισαγγελίας διαφθοράς εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των τότε επικείμενων εθνικών εκλογών πρός ικανοποίηση προσωπικών του φιλοδοξιών.

Με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, ο Ιωάννης Αγγελής προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατηγορώντας τον συνάδελφό του ότι με δόλο, συρραφές και αλλοιώνοντας στοιχεία της δικογραφίας επιχείρησε να ευνοήσει τους τότε εισαγγελείς διαφθοράς και να καταστήσει τιν ίδιο κατηγορούμενο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-7-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά