Logo

Πειραιάς: Ελεύθερος ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε την 6χρονη Παναγιώτα [βίντεο]



 
 

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο οδηγός του φορτηγοὐ που παρέσυρε και σκότωσε την 6χρονη Παναγιώτα το απόγευμα της Πέμπτης στη Νίκαια. 

Αμέσως μετά το τροχαίο, που σημειώθηκε στη συμβολή των οδών οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Κουταΐση στη Νίκαια, ο 40χρονος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού, όπου και κρατήθηκε.

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί μετέχθη στο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά αμίλητος και με χειροπέδες.

Μετά από, περίπου, μία ώρα παραμονής του στην Εισαγγελία ο οδηγός του φορτηγού αφέθηκε ελεύθερος και μετέβη στο Α.Τ. Κορυδαλλού, προκειμένου να τακτοποιηθούν και τα τελευταία διαδικαστικά ζητήματα της υπόθεσης. 

Όπως έγινε γνωστό, το Τμήμα Τροχαίας του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού θα συνεχίσει την προανάκριση στο πλαίσιο της οποίας θα ληφθούν και άλλες καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και θα εξεταστεί και υλικό και από άλλες κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή.

Όταν η δικογραφία ολοκληρωθεί θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία. 

Σε κατάσταση σοκ ο οδηγός 

Αυτόπτης μάρτυρας,  που μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», υποστήριξε ότι ο οδηγός σταμάτησε το φορτηγό όταν παριστάμενοι του φώναξαν. Κατέβηκε κάτω σε κατάσταση σοκ, σύμφωνα με τον μάρτυρα, και φώναζε «σκοτώστε με, πέρασα με πράσινο».

Από την πλευρά του ο πατέρας  της μικρής που έχασε τη ζωή της επιμένει ότι η  κόρη του, με τη θεία και τη 12χρονη ξαδέλφη της πέρασαν με πράσινο, ενώ το φορτηγό με κόκκινο.

Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ η 12χρονη που τραυματίστηκε παραμένει νοσηλευόμενη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

«Στη μνήμη του παιδιού μου συγχωρώ τον οδηγό»

Ο πατέρας της μικρής Παναγιώτας  έκανε γνωστή την πρόθεσή του να δωρίσει τα όργανα της άτυχης μικρής.

«Στη μνήμη του παιδιού μου συγχωρώ τον οδηγό – δεν ξέρω αν έχει και αυτός παιδιά. Ήταν ένα αγγελούδι, ήταν τόσο όμορφο αυτό το κοριτσάκι που ο Θεός το ήθελε στο πλάι του», είπε για τη μονάκριβή του κόρη που έχασε τόσο ξαφνικά.

Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη που, τελικά, δεν θα μπορέσει να δωρίσει τα όργανα της κόρης του, λέγοντας στην εκπομπή T-live: «Θέλω να πω ένα μεγάλο συγγνώμη στους γονείς γιατί δεν μπόρεσα να βοηθήσω τα παιδάκια τους. Μου είπαν οι γιατροί ότι μόνο όταν ένας άνθρωπος είναι διασωληνωμένος, μπορεί να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-7-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά