Logo

Λάρισα: Στον ανακριτή την Παρασκευή ο συζυγοκτόνος της Σωτηρίτσας – Ηχογράφησε το φονικό [βίντεο+φωτο]



 
 

Ο 54χρονος καθ' ομολογία δράστης της δολοφονίας της συζύγου του στη Σωτηρίτσα του δήμου Αγιάς μετήχθη την Τετάρτη, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, στο  Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας 

Το όχημα που μετέφερε τον 54χρονο διέσχισε τον πεζόδρομο της Παπακυριαζή και μαζί με τα αυτοκίνητα της Αστυνομίας μπήκαν στο γκαράζ του Δικαστικού Μεγάρου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρχικά, ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και στη συνέχεια ενώπιον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία της 43χρονης συζύγου του μέσα στην ταβέρνα του αδελφού της, όπου εργαζόταν. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», ο δράστης φέρεται να έχει ηχογραφήσει τη στιγμή του φονικού. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο  ηχητικό αρχείο ακούγονται διάλογοι μεταξύ του δράστη και του θύματος, όπως και πυροβολισμοί.

Η κατασχεθείσα συσκευή θα σταλεί για εξέταση στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης. Ο δράστης μπήκε στην ταβέρνα ιδιοκτησίας του αδελφού του θύματος, όπου η 43χρονη εργαζόταν από το Μάρτιο, και «γάζωσε» τη σύζυγό του  με περίστροφο σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία  που ανέφερε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, στο θύμα εντοπίστηκε τραύμα από σφαίρα ανάμεσα στα φρύδια, που εκτιμάται ότι μπορεί και να αποτέλεσε τη χαριστική βολή.

Η ποινική δίωξη και ο υπερασπιστικός ισχυρισμός περί ψυχιατρείου 

Αντικαταθλιπτική αγωγή λαμβάνει ο 54χρονος καθ΄ομολογία δράστηςτου φονικού της Σωτηρίτσας σύμφωνα με τον δικηγόρο του  Κωνσταντίνο Γαλανό. Μάλιστα είχε οδηγηθεί στο ψυχιατρείο πριν λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα ο κ. Γαλάνος τόνισε μιλώντας στο onlarissa.gr: «Λάβαμε αντίγραφα της δικογραφίας, θα τα μελετήσουμε. Αντιλήφθηκα και είδα από τα συγγενικά πρόσωπα, ότι ο κατηγορούμενες λάμβανε αντιθληπτική αγωγή. Υπήρχε κάποιο επεισόδιο πριν 20 ημέρες και οδηγήθηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών, όπου διπλασιάστηκε η δόση των φαρμάκων».

Λίγο πριν η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας άσκησε σε βάρος του 54χρονου, ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και της  παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή. Ο δικηγόρος του ζήτησε και έλαβε προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογά του εντολέα του. Το αίτημα έγινε δεκτό και η απολογία του κατηγορούμενου ορίστηκε για μεθαύριο Παρασκευή στις 11:00 το πρωί.

Ο 54χρονος κατηγορούμενος, μετά την προθεσμία που χορηγήθηκε, αναχώρησε από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και θα κρατηθεί από τις διωκτικές αρχές μέχρι την απολογία του, οπότε ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για την περαιτέρων ποινική του "τύχη".

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-8-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά