Logo

Πρώτη δικαστική απόφαση κατά ανεμβολίαστων εργαζόμενων: Σε αναστολή εργασίας 19 υπάλληλοι της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Βόλου [έγγραφο]



 
 

Με τη δικαστική "βούλα" τέθηκαν σε αναστολή εργασίας, λόγω μη εμβολιασμού τους κατά της Covid-19, 19 εργαζόμενοι  στην Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου. 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου έντυσε με το μανδύα της δικαστικής νομιμότητας την απόφαση της διοίκησης της δομής, που στηρίζει ευπαθή άτομα, ηλικιωμένους, κ.λ.π. , καθώς απέρριψε το αίτημα των 19 εργαζόμενων για έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία ζητούσαν η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου να δέχεται τις υπηρεσίες τους μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής τους. 

Σύμφωνα με νομικούς πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση κατά ανεμβολίαστων εργαζόμενων . 

Η υπόθεση

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου στα  τέλη Ιουλίου  ενημερώθηκαν εγγράφως από την επιχείρηση ότι θα τεθούν σε αναστολή εργασίας εφόσον δεν εμβολιαστούθν με βάση την ΚΥΑ για τους εργαζόμενους σε προνοιακές μονάδες. 

Μετά από αυτή την ενημέρωση οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, στις 9 Αυγούστου 2021 υπέβαλαν αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) με αντικείμενο την υποχρέωση της επιχείρησης, προσωρινά και μέχρις εκδόσεως οριστικής απόφασης επί ασκηθεισόμενης τακτικής αγωγής να αποδέχεται τις υπηρεσίες των αντιδίκων παρά τον μη εμβολιασμό ή τη μη διενέργεια της α΄ δόσης εμβολίου κατά της επιδημικής  νόσου Covid-19  και παρά τη μη επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού. 

Ταυτόχρονα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ζήτησαν την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου προσωρινά και μέχρις εκδόσεως οριστικής απόφασης επί της σχετικής αιτήσεώς τους να υποχρεωθεί η επιχείρηση να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους παρά τον μη εμβολιασμό ή τη μη διενέργεια της α΄ δόσης εμβολίου και παρά τη μη επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού. 

Η αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής συζἦτήθηκε στις 12 Αυγούστου ενώπιον του αρμόδιου Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου (Πρόεδρος Υπηρεσίας)  και απερρίφθη αυθημερόν. 

Η έκδοση της απορριπτικής απόφασης έγινε γνωστή από το απόσπασμα απόφασης του Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ που δημοσιεύθηκε στη "Διαύγεια" πριν λίγες ημέρες. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης επικαλούμενο και την απόφαση του Προέδρου Υπηρεσίας που απέρρριψε το αίτημα για προσωρινή διαταγή αποφάσισε ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση της 16ης Αυγούστου να θέσει σε αναστολή τους 19 ανεμβολίαστους εργαζόμενους. 

Στο διατακτικό της απόφασης  υπ'αριθμ. 159/2021, αναφέρεται, μεταξύ άλλων,  ότι:"Σε συμμόρφωση με τις διατάξεις του Νόμου 4820/2021 και ειδικότερα δυνάμει του άρθρου 206 παρ. 6 περ. α) και β), την επιβολή κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής  ή ειδικής διάταξης του ειδικού διοικητικού μέτρου της αναστολής καθηκόντων από 17/8/2021 για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας"       

Διαβάστε την απόφαση

Εναλλακτικά διαβάστε την απόφαση εδω

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-8-2021 από directNEWS.gr 

 


Τελευταία Δικαστικά