Logo

Κιλκίς: Απόφαση Πρωτοδικείου υπέρ της συνταγματικότητας του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού



 
 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο του Κιλκίς αποφάνθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων κατά της covid-19, απορρίπτοντας την αίτηση εργαζόμενης στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Παιονίας.  

Η εργαζόμενη προσέφυγε κατά της  κατά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παιονίας υποβάλλοντας αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κιλκίς (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο πρόγραμμα στο οποίο εργάζεται, επικαλούμενη και την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Παράλληλα, με την ίδια επιχειρηματολογία ζήτησε και την έκδοση προσωρινής διαταγής μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της αιτήσεώς της. 

Όπως μεταδίδει το eidisis.gr, ο Πρόεδρος υπηρεσίας απέρριψε το αίτημα της εργαζόμενης αναφέροντας στην απόφαση για τις διατάξεις του επίμαχου νόμου:: «… οι οποίες τέλος καμμία αντισυνταγματικότητα δεν πάσχουν, όπως αβασίμως επικαλείται η αιτούσα, καθότι με αυτές προστατεύεται το υπέρτατης αξίας έννομο αγαθό της υγείας και της ζωής του συνόλου των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων. Με τα δεδομένα αυτά πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ως μη νόμιμο και επαλλήλως ως αβάσιμο κατ’ ουσίαν».

Να σημειωθεί πως στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Παιονίας εργάζονται κανονικά οι υπόλοιποι 16 υπάλληλοί του, που έχουν ήδη εμβολιαστεί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-8-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά