Logo

Προσφυγή στο ΑΕΔ από τον Δημήτρη Κουφοντίνα



 
 

Ο Δημήτρης Κουφοντίας, αναμένοντας την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου επί της αίτησής του για υφ' όρων απόλυσή του από τις φυλακές, προσέφυγε  στο  Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της μεταγωγής του στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού. 

Ο "Λουκάς" της 18Ν επισημαίνει στην προσφυγή του προς το ΑΕΔ

Ο πολυϊσοβίτης της 17Ν, με την αίτησή του στο ΑΕΔ, οτι  η άρνηση τόσο της Ποινικής όσο και Διοικητικής Δικαιοσύνης να εκδώσουν επί της ουσίας απόφαση επί του ζητήματος,  συνιστά αρνησιδικία.

Όπως αναφέρει στην προσφυγή για το θέμα υπάρχουν αντίθετες αποφάσεις από το Συμβούλιο  Πλημμελειοδικών Λαμίας και την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και κάνει λόγο  για παραβίαση διατάξεων του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι  αρμόδια για να αποφανθούν σχετικά είναι τα ποινικά δικαστήρια.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις 5 Σεπτεμβρίου 2021 συμπλήρωσε 19 έτη πραγματικής έκτισης. Πριν, περίπου, δύο μήνες κατέθεσε το αίτημά του στη διοίκηση των φυλακών για  υφ’ όρων απόλυση, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο εντός του Σεπτεμβρίου

Οι δικαστές σε αυτές τις περιπτώσεις κρίνουν εκτός από το νόμιμο της διαδικασίας, τη συμπεριφορά του κρατουμένου αλλά και το βάρος των αδικημάτων. Αξίζει να επισημανθεί ότι από τους 14 που καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή στη 17Ν, μόνο πέντε άτομα παραμένουν στη φυλακή και εκείνοι έχουν πλέον το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση αποφυλάκισης αφού έχουν συμπληρώσει 19 χρόνια στη φυλακή. 

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας  σε 11 φορές ισόβια και κάθειρξη 25 ετών για 11 δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών, πράξεις, που, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, τέλεσε ως μέλος της 17 Νοέμβρη. 

Στις αρχές του χρόνου o Δ. Κουφοντίνας είχε πραγματοποιήσει απεργία πείνας με αφορμή την απόφαση της γενικής  γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού..

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-9-2021 από directNEWS.gr

 

 


Τελευταία Δικαστικά