Logo

Στον ανακριτή τη Δευτέρα η Έλενα Πολυχρονοπούλου και ο σύντροφός της για τα 7 κιλά κοκαΐνης [φωτο]



 
 

Η Έλενα Πολυχρονοπούλου, το 29χρονο μοντέλο που συμμετείχε στο ριάλιτι Power of Love και ο σύντροφός της Δημήτρης Ρεγγινίδης οδηγούνται τη Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν για πράξεις με την κατοχή μεγάλης ποσότηας ναρκωτικής ουσίας.

Συγκεκριμένα, για ποσότητα κοκαΐνης συνολικού μικτού βάρος 7 κιλών και 827 γραμμαρίων την οποία κατελήφθη να έχει μέσα σε βαλίτσα, συσκευασμένη και με σκοπό τη διακίνηση σύμφωνα με την αστυνομία, ο Δημήτρης Ρεγγινίδης όταν συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη. 

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει το κακούργημα  της διακεκριμενης διακίνησης ναρκωτικών από κοινού και κατ' εξακολούθηση από δράστες που διακινούν ναρκωτικές ουσίες κατ' επάγγελμα, ενώ ο Δημήτρης Ρεγγινίδης διώκεται, επιπλέον για βία κατά υπαλλήλων, καθως φέρεται να προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του. 

Λίγο πριν τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων στον ανακριτή, ο Δημήτρης Ρεγγινίδης, μέσω του συνηγόρου του, Σταύρου Γεωργόπουλου, ανέλαβε την  πλήρη ευθύνη για τη διακίνηση των ναρκωτικών, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως  "αναλώσιμο αχυράνθρωπο" του προμηθευτή του και επισημαίνοντας ότι έδρασε χωρίς συνεργό.  

Οι διωκτικές αρχές έφθασαν στηη σύλληψη της 29χρονης και του 32χρονου συντρόφου της αξιοποιώντας πληροφορία που έκανε λόγο για «ζευγάρι που διακινεί κοκαΐνη σε μαγαζιά του κέντρου και των νοτίων προαστίων» 

Ο ανώνυμος πληροφοριοδότης και τα μέτρα προστασίας του Δ. Ρεγγινίδη

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία το ζευγάρι είχε  τεθεί υπό παρακολούθηση σχεδόν μία βδομάδα πριν να συλληφθεί την Πέμπτη, καθώς οι αστυνομικοί είχαν συγκεκριμένη πληροφορία από «άτομο το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του επικαλούμενος λόγους προσωπικής του ασφάλειας ακόμη και τη ζωή του», όπως σημειώνεται σε έγγραφο που έχει στα χέρια του ο ανακριτής. 

Όπως κατέθεσε αστυνομικός, που συμμετείχε στην σύλληψη του ζευγαριού, ο πληροφοριοδότης έδινε συγκεκριμένα στοιχεία και περιγραφές του 29χρονου μοντέλου και του 32χρονου συντρόφου της για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης σε νυχτερινά καταστήματα. Ο πληροφοριοδότης φέρεται επίσης να ανέφερε πως οι δύο κατηγορούμενοι πωλούσαν έναντι 40 χιλιάδων ευρώ το κιλό την κοκαΐνη.

Ο ίδιος αστυνομικός στην κατάθεσή του σημειώνει ότι  η παρακολούθηση απέφερε αποτέλεσμα όσον αφορά τον 32χρονο: «Από τη διακριτική επιτήρηση της ανωτέρω οικίας διαπιστώθηκε ότι απογευματινές και βραδινές ώρες κυρίως, νεαρός άνδρας, η περιγραφή του οποίου προσομοίαζε σε αυτή του 32χρονου, εξέρχονταν αυτής λαμβάνοντας εξαιρετικά μέτρα προστασίας κοίταζε συνεχώς όλα τα διερχόμενα άτομα και οχήματα και αφού επιβιβαζόταν στην ανωτέρω μοτοσικλέτα μετέβαινε σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων όπου πραγματοποιούσε ύποπτες συναντήσεις μικρής διάρκειας».

Η αστυνομία, επικαλούμενη σχετικες πληροφορίες, εκτιμά ότι η Έλενα Πολυχρονοπούλου και ο Δημήτρης Ρεγγινίδης  είναι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μέλη ενός μεγαλύτερου κυκλώματος, το οποίο φαίνεται ότι διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών, τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και στα Νότια Προάστια.

Όταν οι πληροφορίες έφθασαν στην αστυνομία, ο Δημήτρης Ρεγγινίδης τέθηκε σε παρακολούθηση, με τους αστυνομικούς να τον εντοπίζουν στη Νέα Σμύρνη.

Αστυνομικές πηγές σχολιάζοντας τις θέσεις του Δημήτρη Ρεγγινίδη ότι απλώς μετάφερε την εν λόγω ποσότητα, υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο ένα κύκλωμα να εμπιστευτεί τόσο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, σε ένα άτομο που δεν έχει ξανακάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν και δεν έχει δώσει δείγματα εμπιστοσύνης.

Τι λέει το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ για την Έλενα Πολυχρονοπούλου 

Ο 32χρονος συνελήφθη πρώτος και  σύμφωνα με καταθέσεις, «αντιστάθηκε σθεναρά», ενώ  είχε πάνω του «επτά αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, μικτού βάρους 7,827 κιλών» και στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι του, όπου συνέλαβαν την Έλενα Πολυχρονοπούλου

Εντός του σπιτιού βρέθηκαν 10 γραμμάρια κοκαΐνης. Στο διαβιβαστικό  της αστυνομίας προς τις εισαγγελικές αρχές αναφέρεται πως η κατηγορουμένη φέρεται να απέρριψε «άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών εντός του χώρου της τουαλέτας του διαμερίσματος… αντιλαμβανόμενη τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά