Logo

Υπόθεση Novartis:Εισαγγελική παραγγελία να επισπευθεί η έρευνα για Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο



 
 

Την άμεση ολοκλήρωση της έρευνας για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεως Άδωνι Γεωργιάδης και τον πρώην υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο, που τα ονόματά τους ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο Novartis ζήτησε ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης.

Ο κ. Μπαρδάκης με παραγγελία που απέστειλε την Πέμπτη στους οικονομικούς εισαγγελείς που χειρίζονται τη σχετική δικογραφία αναφέρει ότι έχει υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην περαίωση της έρευνα για τους δύο πολιτικούς με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος για «προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος της δίκαιης δίκης όπως ορίζεται από την ΕΣΔΑ».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην παραγγελία του «εντός εύλογου χρονικού διαστήματος η έρευνα για τους 2 πολιτικούς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί», ενώ σύμφωνα με πηγές της Οικονομικής Εισαγγελίας το διάστημα αυτό δεν μπορεί να υπερβεί τους δύο μήνες.

Σημειώνεται ότι η έρευνα ξεκίνησε του 2017αλλά οι προηγούμενοι εισαγγελείς είχαν υποβάλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε ξένες χώρες κάποιο από τα οποία δεν έχουν ακόμα απαντηθεί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά