Logo

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για αντιεμβολιαστή ιερέα



 
 

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ιερέας της περιοχής δεν συμμορφώνεται στα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού (μάσκες, αποστάσεις κ.ά.), κάνει κατήχηση ενάντια στο εμβόλιο και ότι έχει χωρίσει του πιστούς σε εμβολιασμένους και μη.

Ειδικότερα, θα διερευνηθεί αν ο ιερέας Ελπίδιος Βαγιαννάκης που λειτουργεί σε οικισμό έξω από τη Θεσσαλονίκη έχει διαπράξει το αδίκημα διέγερσης σε ανυπακοή.

Ο εν λόγω ιερέας σύμφωνα με καταγγελίες πιστών στα κυριακάτικα κηρύγματά του αναφέρεται σε θεωρίες συνωμοσίας κατά του εμβολίου, το οποίο χαρακτήριζε «μπόλι»και «χαρά του Εωσφόρου».

«Θα εφεύρουν κάτι πολύ πονηρό σε λίγο και θα το καταλάβετε, που θα σας κλέψουν τα παιδιά…», έλεγε σε ένα κυριακάτικα κηρύγματά του. Και προσέθετε:

«Έχετε ακούσει τώρα τελευταία, αρχιερείς να μιλούν για το θεϊκό μπόλι; Που είναι η Θεία Κοινωνία; Μόνο για το άλλο μπόλι. Κάνανε ακόμα και τις εκκλησίες μας, τόπο να μπουν οι άνθρωποι μέσα για να χαραχτούν, να πάρουν το χάραμα, η χαρά του Εωσφόρου αυτή είναι».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά