Logo

«Dr Kontos»: Βούλευμα παραπέμπει σε δίκη τον ψευτογιατρό και 16 συνεργούς του



 
 

Ο «Dr Kontos» με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου παραπέμπεαι σε δίκη για Για σωρεία αδικημάων σχετικών με 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.  

Το δικασικό συμβούλιο με το βούλευμά του παραπέμπει σε δίκη μαζί με τον  «ψευτογιατρό»  16 κατηγορούμενους που φέρονται ως συνεργοί του. Πρόκειται για γιατρούς, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, αλλα και έναν πρώην υπουργό, γιατρό στο επάγγελμα.

Αντιθέτως, με το ίδιο βούλευμα δεν παραπέμπεται η σύζυγος του γιατρού μαϊμού. 

Τα αδικήματα τα οποία θα αντιμετωπίσει ο 47χρονος είναι η ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, η διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, η κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, η αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, η πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, η οπλοκατοχή και η παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε καταφέρει να ξεγελάσει ακόμα και γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος». 

Μάλιστα, ο 47χρονος είχε παραδεχθεί την κατηγορία της απάτης, αλλά  είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών και είχε υποστηρίξει ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων.

Θα πρέπεει να σημειωθεί ότι κααπέλης για τον γιατρό - μαϊμού ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά