Logo

Υπόθεση Λιγνάδη: Περατώθηκε η κύρια ανάκριση – "Όχι" σε νέα προφυλάκιση είπε το δικαστικό συμβούλιο



 
 

Η ανακρίτρια κήρυξε το πέρας της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου που κατηγορείται συνολικά για τέσσερις υποθέσεις βιασμών και βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρίπολης, όπου και κρατούνται όσοι κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα, αναμένει πλέον την εισαγγελική πρόταση  και την έκδοση βουλεύματος περί του αν θα παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη και για ποια αδικήματα. 

Η τελευταία εκκρεμότητα για την ολοκλήρωση της κύριας ανάκρισης ήταν , η έφεση που είχε ασκηθεί κατά του βουλεύματος που έκρινε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν θα πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος για τις δυο νέες (εκ των τεσσάρων απλά μεταγενέστερες) καταγγελίες βιασμού για τις οποίες είχε απολογηθεί το  καλοκαίρι.

Το δευτεροβάθμιο δικαστικό συμβούλιο απέρριψε την έφεση και επικύρωσε το πρώτο βούλευμα που ήρε υπέρ της ανακρίτριας τη διαφωνία της με τον αρμόδια εισαγγελέα. Η ανακρίτρια είχε την άποψη  ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση και κατά συνέπεια δε χωρεί δεύτερη προφυλάκιση, με αποτέλεσμα το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τον ηθοποιό να είναι οι 18 μήνες.

Αντίθετα,   ο εισαγγελέας είχε τη γνώμη πως πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις  και άρα πρέπει να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης σε βάρος του κατηγορούμενου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά