Logo

Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Ζητά ποινική έρευνα κατά αντιεμβολιαστών - αρνητών που μηνύουν εκπαιδευτικούς



 
 

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου  ζητά τη διεξαγωγή ποινικής έρευνας σε βάρος γονέων μαθητών που είναι αντιεμβολιαστές  ή αρνητές του κορονοϊού και καταθέτουν μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών επειδή εφαρμόζουν  στα σχολεία το νόμο για την τήρηση των μέτρων αποτροπής ης διάδοσης του κορονοϊού. 

Συγκεκριμένα, ο  αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου  Ευάγγελος Ζαχαρής με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας  τους ζητά να διερευνήσουν άμεσα αν οι εν λόγω ενέργειες των αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση  να ενεργήσουν βάσει όσων ορίζει ο νόμος.

Ο κ. Ζαχαρής επισημαίνει στην παραγγελία του πως, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης  η  παρέμβασή των εισαγγελικών λειτουργών  πρέπει να είναι συνεχής με στόχο την τήρηση της νομοθεσίας και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσε η ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου με τίτλο: «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;»

Η βουλευτής σημείωνε ότι υποβάλλονται μηνύσεις σε  βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή απλά προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά