Logo

Θεσσαλονίκη: Απαλλάχθηκαν οι 12 κατηγορούμενοι για την «εισβολή» στο Τουρκικό Προξενείο [φωτο]



 
 

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης απάλλαξε από τις κατηορορίες που αντιμετώπιζαν ους 12 νεαρούς, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2019 γιατί εισήλθαν  στον χώρο του τουρκικού προξενείου, όπου φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό και άνοιξαν πανό 

Οι νεαροί (,μεταξύ των οποίων  και μία γυναίκα,  εισήλθαν στον χώρο προσποιούμενοι τους επισκέπτες του μουσείου του Κεμάλ Ατατούρκ, που στεγάζεται στο ίδιο σημείο.

Συγκεκριμένα, οι "12", σύμφωνα με την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος τους, κατηγορούνταν για  διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού και για απείθεια γιατί αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα, μετά τη σύλληψή τους. 

Το δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε την Πέμπτη έκρινε  απαράδεκτη την ποινική δίωξη για το πρώτο αδίκημα καθώς το προξενείο δεν αποτελεί υπηρεσία του ελληνικού κράτους και δεν υποβλήθηκε σχετική έγκληση από τις τουρκικές αρχές ενώ για  το δεύτερο αδίκημα  έχει τεθεί στο αρχείο με το νέο νόμο.

Σύμφωνα με το grtimes.gr,  οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους είπαν: «Πραγματοποιήσαμε μια συμβολική διαμαρτυρία στον αύλειο χώρο του μουσείου του Κεμάλ Ατατούρκ. Αναρτήσαμε πανό για λίγα λεπτά. Μετά ήρθαν οι υπεύθυνοι, μας είπαν να σταματήσουμε και πήγαμε στην άκρη».

Το πρωί, της Πέμπτης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους. Αναρτήθηκαν πανό που, μεταξύ άλλων, έγραφαν: «Νίκη στα όπλα της κουρδικής αντίστασης. Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συντρόφους και συντρόφισσες. Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης: Ρουβίκωνας »

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά