Logo

Επίθεση με βιτριόλι: Προκλητική χωρίς ίχνος μεταμέλειας η κατηγορούμενη, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή [βίντεο]



 
 

Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την επίθεση με βιτριόλι θα συνεχιστεί στις  5 Οκτωβρίου.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, χθες Πέμπτη, βρέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπη με την κατηγορούμενη, Έφη Κακαράντζουλα και περιέγραψε  στο δικαστήριο την τραγική στιγμή της επίθεσης και τον εφιάλτη που αναγκάστηικε να βιώνει κάθε μέρα από το Μάιο του 2020 , οπότε και διαπράχθηκε η επίθεση σε βάρος της, έως σήμερα. 

Για την πολυαναμενόμενη αυτή ημέρα κατά την οποία οι δύο πρωταγωνίστριες του δράματος αντίκρυσαν η μία την άλλη μίλησε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Nίκος Αλεξανδρής.

Για τις δηλώσεις του κ. Αλεξανδρή και όσα έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, το ertnews.gr αναφέρει: 

Δύο εκ διαμέτρου διαφορετικές γυναίκες μονοπώλησαν χθες το ενδιαφέρον στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το γενναίο θύμα της εγκληματικής ενέργειας και η καθ’ ομολογία δράστιδα που εμφανίστηκε, για πρώτη φορά, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.;

«Αυτές οι δύο εικόνες, των δύο γυναικών, ήταν οι δυνατές εικόνες της δίκης σε επίπεδο επικοινωνίας ή εντυπώσεων, διότι η δίκη έβγαλε πάρα πολλά σε επίπεδο νομικό. Η Ιωάννα, από τη μία, με πραγματικά δύναμη ψυχής και ευγένεια και την όλη της συμπεριφορά είναι άξια επαίνου. Από την άλλη, η συμπεριφορά της καθ’ ομολογία δράστιδος που ακόμα και χθες ήταν προκλητική, σε βαθμό ο οποίος δεν μπορεί να της επιτρέψει όχι ελαφρυντικά αλλά ούτε ίχνος μεταμέλειας. Τέτοια συμπεριφορά δεν συναντάει κάποιος εύκολα. Μιλάμε για ένα από τα βαρύτερα εγκλήματα που έχουν απασχολήσει το τμήμα ανθρωποκτονιών και την κοινωνία. Δεν συναντάς συχνά ανθρώπους εύκολα να είναι τόσο προκλητικοί, σε σημείο να ισχυρίζεται ότι η Ιωάννα γνωρίζει το λόγο της επιθέσεως. Η δικογραφία αυτή έχει γίνει φύλλο και φτερό. Αν υπήρχε το παραμικρό ψήγμα εις βάρος της Ιωάννας, προφανώς θα είχε βγει», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Αλεξανδρής.

Σχολιάζοντας τη στιγμή κατά την οποία η κατηγορούμενη, στην έναρξη της διαδικασίας, είπε ότι η Ιωάννα γνώριζε γιατί έγινε η επίθεση, ο κ. Αλεξανδρής υποστήριξε ότι ίσως έγινε για να αποσυντονίσει την πελάτισσά του η οποία επρόκειτο να καταθέσει τη μαρτυρία της ενώπιον των δικαστών. «Ίσως η πρόθεσή της ήταν να αφήσει ένα μυστήριο να πλανάται. Ουσιαστικά δεν έχει απολογηθεί. Το μόνο που έχει πει, η κατηγορούμενη, είναι ότι ναι, παραδέχομαι την πράξη. Περιμένουμε τις εξηγήσεις της, αν και όποτε αποφασίσει να τις δώσει».

Έλιωναν τα σίδερα – Υπερέβαινε το 1,5 λίτρο το βιτριόλι

Μιλώντας για την ουσία της δεύτερης ημέρας της δίκης ο κ. Αλεξανδρής, τόνισε ότι ειπώθηκαν πάρα πολλά πράγματα και διευκρινίστηκαν αρκετές πτυχές αυτής της υποθέσεως.

«Υπήρξε μια συγκλονιστική κατάθεση της φαρμακοποιού, η οποία ήταν εκείνη που έσωσε τη ζωή και τις έδωσε τις πρώτες βοήθειες όταν η Ιωάννα ζήτησε βοήθεια. Ξεκαθαρίστηκε στη δίκη ότι η ποσότητα από βιτριόλι που έπεσε σε αυτό το κορίτσι υπερέβαινε το 1,5 λίτρο από αξιόπιστους ανθρώπους. Ακούστηκαν εκφράσεις όπως το ότι έλιωναν τα σίδερα. Κατέθεσε η φαρμακοποιός ότι προσπαθούσαν να της βγάλουν τα ρούχα και έβγαινε και το δέρμα».

Ο δικηγόρος της Ιωάννας εξέφρασε παράλληλα και την δυσαρέσκειά του για ένα σημαντικό μάρτυρα. «Εκείνο το οποίο πρέπει να αναδειχθεί είναι ότι δεν μπορεί να μιλάει κάποιος εκ μέρους του μάρτυρα, ο οποίος συνομιλούσε με την κατηγορουμένη, και τις δύο ημέρες της δίκης μολονότι έχει κληθεί να μην εμφανίζεται στο δικαστήριο. Αν δεν έρθει στο επόμενο δικαστήριο θα ζητήσω τη βίαιη προσαγωγή του».

Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξανδρής, ακόμη δεν γνωρίζει ποιοι θα κληθούν να υπερασπιστούν την κατηγορουμένη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-10-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά