Logo

Βούλευμα διατάσσει την αποφυλάκιση του «Ινδιάνου» μετά από 7 μήνες κράτησης



 
 

Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας διατάσσει την αποφυλάκιση του 30χρονου άνδρα, επονομαζόμενου και ως «Ινδιάνου», ο οποίος είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2021 και στη συνέχεια είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Ο 30χρονος άνδρας έμεινε επτά μήνες στη φυλακή.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους ο 30χρονος προφυλακίστηκε και έμεινε όλο αυτό το διάστημα κρατούμενος δίχως σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή του στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, παρά μόνο με την κατάθεση του 58χρονου κουνιάδου του, τον οποίο η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Χριστίνα Φραγιά, στην πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο πριν ένα μήνα τον χαρακτήριζε ως πρόσωπο  «εντελώς αναξιόπιστο» που «φάσκει και αντιφάσκει»

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν πως το βούλευμα που διατάσσει την αποφυλάκιση του 30χρονου αφήνει εκτεθειμένη τόσο την Ελληνική Αστυνομία, η οποία χρεώνεται το «φιάσκο» της σύλληψης, όσο και τη Δικαιοσύνη για τις προηγούμενες αποφάσεις της που οδήγησαν και κράτησαν για τόσο διάστημα  στη φυλακή τον συγκεκριμένο άνθρωπο. 

Στην πρότασή της η κ. Φραγιά υπογράμμιζε για τον μάρτυρα: «Από την ανωτέρω συμπεριφορά του μάρτυρα ο οποίος φάσκει και αντιφάσκει κατά περίπτωση, ομολογεί ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, ανασκευάζει τα γεγονότα κατά το δοκούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και ανάλογα με το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται, διατηρεί προσωπικά κίνητρα έχθρας προς τον κουνιάδο του και δίνει αυτοβούλως συνέντευξη σε εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας την οποία συνέχεια ανακαλεί στην ανάκριση με παιδιαριώδη δικαιολογία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κανένας ισχυρισμός του δεν έχει ενισχυθεί ως σήμερα από οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο της δικογραφίας, αντιθέτως μάλιστα έχει ανατραπεί από πλήθος άλλων αποδεικτικών στοιχείων που θα εκτεθούν στη συνέχεια, καταδεικνύεται στην κρίση μας ότι πρόκειται περί ενός εντελώς αναξιόπιστου μάρτυρα, του οποίου τα κίνητρα παραμένουν αδιευκρίνιστα γι αυτό και οι καταθέσεις του δεν μπορούν να αποτελέσουν σοβαρό αποδεικτικό μέσο» .

Ένας αθώος παρέμεινε επί επτά μήνες στη φυλακή

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του συνηγόρου υπεράσπισης, Παύλου Σαράκη, αναφέρονται τα εξής: 

«Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, μετά από σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Αθηνών, αξιολογώντας το δικογραφικό αποδεικτικό υλικό, απεφάνθη με το υπ’ αρ. 3383/21 Βούλευμα την άρση της προσωρινής κράτησης του αποκαλούμενου «Ινδιάνου» για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του αστυνομικού που έλαβε χώρα στις 09/03/2021 στη Ν. Σμύρνη.Η Ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών δικαίωσε τις νομικές μας προσπάθειες να αφεθεί ελεύθερος ένας αθώος συμπολίτης μας, που δόλια κατηγορήθηκε από τον ψυχικά ασταθή γαμπρό του, για την εγκληματική πράξη εις βάρος του αστυνομικού στην Ν. Σμύρνη.  Εδώ και 7 μήνες ουδένα έτερο ενοχοποιητικό  στοιχείο προέκυψε από την ανακριτική έρευνα εις βάρος του εντολέα μας,  αντιθέτως  τεκμηριώθηκαν πλήρως οι  ισχυρισμοί του, ότι όχι μόνον δεν συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού, αλλά εκείνον τον χρόνο έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα. Η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας με μόνο στοιχείο μία σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα, θα βαραίνει διά βίου τις συνειδήσεις όλων όσων συνέπραξαν σε αυτήν. Η περίπτωση του αποκαλούμενου «Ινδιάνου» θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για την Δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν τις ζωές ανθρώπων, αλλά και την ίδια την Δικαιοσύνη».

Δύο διικαστικά συμβούλια αγνόησαν στοιχεία 

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα,  υπέρ της αποφυλάκισης του Ινδιάνου υπήρξαν τρεις προτάσεις από διαφορετικούς εισαγγελείς που χειρίστηκαν τα αιτήματά του.  Οι δύο όμως από αυτές δεν έγιναν δεκτές από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια.

Μάλιστα, τα αρμοδια δικαστικά συμβούλια είχαν ταχθεί υπέρ της παραμονής του 30χρονου στη φυλακή, ενώ η υπεράσπιση ειχε καταθέσει στις δικαστικές αρχές βίντεο τα οποία τον εμφάνιζαν την ώρα των επεισοδίων να παίζει μπάσκετ με φίλους του στην Ελεύσινα.

Το υλικό αυτό αγνοήθηκε από τα δικαστικά συμβούλια, τα οποία δεν έλαβαν υπόψη και  καταθέσεις κατοίκων που επιβεβαίωναν ότι την επίμαχη ώρα  ο 30χρονος βρισκόταν στην Ελευσίνα και όχι στη Νέα Σμύρνη.

Οι μάρτυρες αυτοί ήταν ένας οδηγός λεωφορείου, ένας συνάδελφος του 30χρονου και η σύζυγός του, οι  οποίοι επιβεβαιώναν τα άλλοθι για την επίμαχη ημέρα. Όπως κατέθεσαν την ώρα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη οι ίδιοι συναντήθηκαν με τον 30χρονο στην Ελευσίνα, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου τον παρέλαβε από την εταιρεία όπου εργάζεται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-10-2021 από directNEWS.gr 

 


Τελευταία Δικαστικά