Logo

Δολοφονία ενεχυροδανειστή στη Δάφνη: Οκτώ χρόνια μετά το έγκλημα η «γυναίκα – αράχνη» ξανά στο εδώλιο



 
 

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθήνας αναβιώνει για άλλη μία  φορά η υπόθεση της δολοφονίας του 30χρονου ενεχυροδανειστή τον Απρίλιο του 2013 μέσα στο σπίτι του στη Δάφνη. 

Στο εδώλιο κάθονται τέσσερις κατηγορούμενοι, μία γυναίκα και τρεις άνδρες, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και 12 έτη κάθειρξη ο καθένας για την ανθρωποκτονία και τη ληστεία του ενεχυροδανειστή. 

Η υπόθεση είχε χαρακτηριστεί ως το πρώτο έγκλημα μέσω Facebook, καθώς η 31χρονη,σήμερα, κατηγορούμενη «ψάρεψε» το θύμα από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

Η γυναίκα αυτή λειτούργησε ως δόλωμα», ώστε ο ενεχυροδανειστής να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του σε εκείνη. Στο σπίτι στη συνέχεια μπήκαν και τρεις άνδρες οι οποίοι λήστεψαν και σκότωσαν τον 30χρονο. 

Ο ενεχυροδανειστής είχε βρεθεί ημίγυμνος, φιμωμένος και δεμένος με μονωτική ταινία στο λαιμό, τα χέρια και τα πόδια του. Οι ληστές και δολοφόνοι του  είχαν αφαιρέσει 139.000 ευρώ και δυο κιλά χρυσαφικά.

Η επονομαζόμενη «γυναίκα – αράχνη» και οι τρεις συγκατηγορούμενοι και φίλοι της κάθονται στο εδώλιο για τρίτη φορά,καθώς το Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και ανέπεμψε την υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο. 

Το Ανώτατο Δικαστήριο, συγκεκριμένα, έκανε εν μέρει δεκτή  αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου, την οποία κατάθεσαν η 31χρονη γυναίκα που «ψάρεψε» το θύμα μέσω Facebook και ένας εκ των συγκατηγορουμένων της.

Άρειος Πάγος: Απλή συνεργός η κατηγορούμενη

Κατά την κρίση των αρεοπαγιτών το ΜΟΕ «εσφαλμένα» χαρακτήρισε τη συμμετοχή της κατηγορουμένης στην πράξη της ανθρωποκτονίας «ως συναυτουργία», ενώ επρόκειτο για «απλή συνέργεια στην πράξης της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία» αφού η συνδρομή της στη δολοφονία του ενεχυροδανειστή ήταν «η διευκόλυνση της εισόδου των συγκατηγορουμένων της στο διαμέρισμα του θύματος και η φυσική παρουσία της κατά τη διενέργεια των πράξεων των αυτουργών».

Βάσει της απόφασης του Αρείου Πάγου, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο είναι δυνατόν να επιβάλει μικρότερη ποινη  στην κατηγρουμένη, η οποία δεν αποκλείται να αποφυλακιστεί, καθώς έχει ήδη εκτίσει 7 ετη στη φυλακή.

Κατά την ακροαματική διαδικασία σήμερα Δευτέρα, οι συνήγοροι των καταδικασθέντων ζήτησαν, κατά περίπτωση να αναγνωρίσει το δικαστήριο στους εντολείς τους τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μετεφηβικής ηλικίας.

Στη δίκη κατέθεσαν και η μητέρα της 31χρονης, η οποία ανέφερε ότι η κόρη της έχει πραγματικά μεταμεληθεί για τη συμμετοχή της στο έγκλημα, αλλά και πως αντιμετωπίζει προβλήματα νοσογόνου παχυσαρκίας και για αυτό το λόγο δεν παραβρέθηκε σήμερα στη δίκη.

Χαρακτηριστικά, η μητέρα με δάκρυα στα μάτια είπε: «Το παιδί μου είχε πάντα πρόβλημα με την παχυσαρκία. Δεν έβγαινε έξω λόγω εμφάνισης. Δεν είχε σχέσεις. Όταν γνώρισε αυτούς τους ανθρώπους (σ..σ. τους συγκατηγορούμενούς της) που της έδειξαν ενδιαφέρον εκείνη χάρηκε. Πιστεύω ότι το δικαστήριο σας θα της δώσει αυτό που ζητά. Η κόρη μου έχει 82% ποσοστό αναπηρίας γιατί έχει και άσθμα».

Επίσης, κατέθεσαν και άλλοι συγγενείς των καταδικασθέντων, ζητώντας κάποιοι εξ αυτών συγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Οκτωβρίου οπότε και αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-10-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά