Logo

Στον εισαγγελέα ο 34χρονος Ιρακινός που κατηγορείται ως μέλος του ISIS [βίντεο+φωτο]



 
 

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών οδηγήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι ο 34χρονος Ιρακινός που συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας μετά από πληροφορίες ότι ανήκε στη τρομοκρατική οργάνωση του ISIS.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διοχέτευαν στις αρμόδιες ελληνικές αρχές ξένες μυστικές υπηρεσίες ο 34χρονος τη χρονική περίοδο 2014-2015 έχει καταγραφεί σε βίντεο να κάνει προπαγάνδα υπέρ του ισλαμικού κράτους κρατώντας ένα καλάσνικοφ.

Ο συλληφθείς πέρασε από την Τουρκία στη Λέσβο και από εκεί στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά του.

Εργαζόταν σε κατάστημα ενός Πακιστανού που ζει νόμιμα στη χώρα μας. Είχε υποβάλει δύο αιτήσεις για να του χορηγηθεί άσυλο οι οποίες είχαν απορριφθεί και εκκρεμούσε η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για τη υπόθεση.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και αναμένεται η απολογία οτυ στον ανακριτή.

Ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αθήνα εν δράσει στη Συρία

Ο 34χρονος τζιχαντιστής από το Ιράκ και μέλος του ISIS, που συνελήφθη στην Αθήνα εμφανίζεται σε ρεπορτάζ που είχαν κάνει οι New York Times

Βίντεο του 2014 και 2015, συγκεκριμένα,  εμφανίζουν τον 34χρονο να συμμετέχει σε ενέργειες του ISIS στη Συρία, όπως επίσης να δηλώνει μέλος του και να εξυμνεί τις φρικαλεότητες, ενώ κρατώντας ένα καλάσνικοφ κάνει κήρυγμα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους

Το ρεπορτάζ των NYT είχε γίνει το 2014 και αφορούσε την εξέλιξη του ISIS, με αφορμή την κατάληψη της Μοσούλης.

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-10-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά