Logo

Πυροβολισμοί στην Κηφισιά: Διώξεις για κακουργήματα στον 40χρονο που σκότωσε εργαζόμενο στο φυσικό αέριο



 
 

Ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος άσκησε την Κυριακή ο εισαγγελέας Ποινικής Αγωγής της Αθήνας σε βάρος του 40χρονου που σκότωσε έναν εργαζόμενο εταιρείας φυσικού αερίου και τραυμάτισε άλλον έναν στην Κηφισιά.

Συγκεκριμένα, η δίωξη περιλαμβάνει τις κατηγορίες  της  ανθρωποκτονίας σε απόπειρα και τετελεσμένη κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών (κακουργήματα) και τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. 

Στη συνέχεια ο εισαγγελέας παρέπεμψε τον κατηγορούμενο ενώπιον τακτικού ανακριτού από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί τις προσεχείς ημέρες. 

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης πυροβόλησε πέντε φορές δύο τεχνικούς που έκαναν εργασίες φυσικού αερίου και διέμεναν στη γειτονιά. Γείτονες αναφέρουν ότι και το προηγούμενο βράδυ πυροβολούσε από μπαλκόνι του σπιτιού του, όπου βρεθήκαν όπλα και σπαθιά.

Ο κατηγορούμενος φέρεται, συγκεκριμένα, ότι λίγο πριν τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου,πήρε όπλο, κατέβηκε από το σπίτι του, περπάτησε περίπου 50 μέτρα και έφτασε στο σημείο που δύο άντρες εκτελούσαν εργασίες για εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Σε έξαλλη κατάσταση άρχισε απρόκλητα να πυροβολεί. Ειδικότερα, πυροβόλησε από κοντινή απόσταση τουλάχιστον πέντε φορές, σκοτώνοντας τον 43χρονο  υπάλληλο και τραυματίζοντας τον μηχανολόγο.

Ο 43χρονος που δέχτηκε σφαίρες στο στήθος και στην κοιλιά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ αλλά ήταν ήδη αργά, καθώς  υπέκυψε στα τραύματά του.

Η μητέρα του 43χρονου , που άκουσε τους πυροβολισμούς, ήταν η πρώτη που έφτασε στο σημείο του εγκλήματος. Όπως δήλωσε: «Έτρεξα ξυπόλητη και έφευγε αυτός, του λέω γιατί μου σκότωσες το παιδί μου, είπε καλά τους έκανα».

Ο δράστης επέστρεψε σπίτι του και ανέβηκε στην ταράτσα όπου τον συνέλαβαν οι άντρες της Άμεσης Δράσης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-10-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά