Logo

Καταδικάστηκαν για το θάνατο 13χρονου σε λούνα παρκ στο Ελληνικό [φωτο]



 
 

Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και τεσσάρων μηνών ο καθένας καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθήνας οι δύο υπεύθυνοι σε υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό για το θάνατο ενός 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της 9χρονης τότε αδερφός του, τον Απρίλιο του 2014.

Πρόκειται για τον Έλληνα διαχειριστή του λούνα παρκ και τον Ιταλό συντηρητή των παιχνιδιών οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη εξ αμελείας, από υπόχρεο.

Το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο αναγνώρισε στους δύο κατηγορούμενους, το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου, ενώ η ποινή τους είμαι μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Τα δύο παιδιά είχαν μπει σε ένα φουσκωτό κύλινδρο , χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα όταν φύσηξε δυνατός αέρας σηκώθηκε 10 μέτρα από το έδαφος και κατά την πτώση του προσέκρουσε σε μεταλλικό παιχνίδι (καρουζέλ).

Αξίζει να σημειωθεί αναφέρθηκε και στις τεράστιες ευθύνες του οικείου δήμου, αφού παραχώρησε την έκταση όπου στεγαζόταν το λούνα παρκ χωρίς αυτό να διαθέτει άδεια λειτουργίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-102-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά