Logo

Επίθεση με βιτριόλι: Ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Έφη Κακαράντζουλα [βίντεο+φωτο]



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ομόφωνα ένοχη την Εφη Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αδίκημα που αφορά την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου το Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα. 

Οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι της σύνθεσης του δικαστηρίου απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης και επιπλέον δεν αναγνώρισαν κάποιο ελαφρυντικό στην 37χρονη κατηγρούμενη.

Η προβλεπόμενη ποινή για το εν λόγω αδίκημα μπορεί να φθάσει και τα 15 έτη κάθειρξης. 

Σήμερα Τετάρτη, έβδομη ημέρα της δίκης, αγόρευσαν  οι συνήγοροι υπεράσπισης.  Χαρακτηριστικά ο εκ των συνηγόρων της κατηγορούμενης, Σάκης Κεχαγιόγλου είπε για την εντολέα του:"Είναι ένοχη θαγιατί ερωτεύτηκε. Δεν ήθελε την Ιωάννα νεκρή, αν ήθελε αυτό θα το είχε κάνει με 100 τρόπους" .

Ο κ. Κεχαγιόγλου παραδέχθηκε πως η εντολέας του θα περάσει στην ιστορία ως "βιτριολίστρια" και ζήτησε την αναγκώριση ελαφρυντικού ( του πρότερου σύννομου βίου)  για να μπορέσει να μειώσει την ποινή που θα της επιβληθεί από το δικαστήριο. 

Ο εισαγγελέας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, δευτεερολόγησε απαντώντας στον συνήγορο υπεράσπισης που ζήτησε μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, συγκεκριμένα, είπε:"Ήταν εκδίκηση που έφθανε μέχρι την απαοδοχή του θανάτου. Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας.Τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό αποδεχόταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει."  

Σημειώνεται, ότι αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα και εν συνεχεία η απόφαση του δικαστηρίου επί της ποινής.

Υπενθυμίζεται, ότι η δίκη άρχισε στις  15 Σεπτεμβρίου με την Ιωάννα Παλιοσπύρου να εμφανίζεται στο δικαστήριο με ειδική μάσκα, καπέλο και γυαλιά και γάντια προκαλώντας με την εικόνα της ένα κύμα συμπαράστασης και την 37χρονη κατηγορούμενη, αντιθέτως, να μην εμφανίζεται σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση. 

Η Έφη Κακαράντζουλα  εμφανίστηκε σε επόμενες συνεδριάσεις και αρκετές φορές η παρουσία της προκαλούσε φόρτιση στην πλευρά του θύματος . Στην απολογία της, ένα μήνα μετά την έναρξη της δίκης,  υποστήριξε  πως όλα όσα έγιναν ήταν μία "υπόθεση" μία σκέψη "που καρφώθηκε στο μυαλό" της για την Ιωάννα και τον 40χρονο άντρα που ενδιέφερε την ίδια.

Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι κίνητρο στην πράξη της, ουσιαστικά ήταν η ζήλια της , η "εμμονή της" γιατί πίστευε πως ο άντρας αυτός είχε σχέση και με την Ιωάννα.

Ο Εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, πρότεινε την ενοχή της κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κάνοντας λόγο για "ανθρωποκτόνο εγωισμό" και προσθέτοντας ότι η Έφη Κακαράντζουλα: "Οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό τον θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-102-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά