Logo

Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών για κακοποίηση αλόγων στον Ασπρόπυργο



 
 

Φυλάκιση 3,5 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 3.600 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας στον εκτροφέα αλόγων και ιδιοκτήτη του χώρου στον Ασπρόπυργο, όπου το 2016 βρέθηκαν 16 αλόγα σκελετωμένα, δεμένα με σχοινιά και αλυσίδες, σχεδόν όλα σε ημιθανή κατάσταση.

Καταθέτοντας στο Δικαστήριο η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών , Ρόζα Ρούσσου, η οποία έφερε στο φως την υπόθεση είπε μεταξύ των άλλων:

"Τον Αύγουστο 2016 πήραμε φωτογραφία από ένα καμένο άλογο στον χώρο. Πήγαμε και διαπιστώσαμε ότι 16 άλογα ήταν μόνιμα δεμένα, πάνω σε κόπρανα και υποσιτισμένα. Τον Δεκέμβριο 2016 και αφού συλλέξαμε υλικό κάναμε την καταγγελία στη δικαιοσύνη.

Και μόνο ο μόνιμος υποσιτισμός είναι βασανιστήριο. Ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί πάλι στο παρελθόν για αντίστοιχα αδικήματα. Είναι κακοποιητής για χρόνια.

Τα άλογα μπορούν να είναι δεμένα με μακρύ σχοινί και για λίγες ώρες την ημέρα, όχι για ημέρες ολόκληρες και με κοντές αλυσίδες. Ήταν 16 ζώα, διασώσαμε τα 12, τα 4 τα εξαφάνισε και είναι άγνωστη η τύχη τους. Τα 2 από τα 12 δεν μπορέσαμε να τα σώσουμε και πέθαναν από ασιτία. Όλα ήταν σε άθλια κατάσταση. Χρειάζονταν όρους και άμεση περίθαλψη".

Σημειώνεται ότι ο 72χρονος κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-10-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά