Logo

Άγριο φονικό στην Ιεράπετρα: Την Τρίτη απολογείται στον ανακριτή ο συζυγοκτόνος [βίντεο+φωτο]



 
 

Την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Νεάπολης Λασιθίου, προκειμένου να απολογηθεί σε ανακριτή, ο 54χρονος που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 48χρονη εν διαστάσει σύζυγό του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών τους, Νεκταρία Μαράκη.

Ο 54χρονος αντιμετωπίζει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νεάπολης. 

Σύμφωνα με το ertnews.gr, ο κατηγορούμενος μέχρι το πρωί της Κυριακής νοσηλευόταν φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ιεράπετρας καθώς αυτοτραυματίστηκε στο στήθος με το ίδιο μαχαίρι, που σκότωσε τη γυναίκα του, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. 

Έλαβε εξιτήριο  εξιτήριο σήμερα Κυριακή στις 07:00 το πρωί, αφού σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου, Μανώλη Καλλιονάκη, είναι καλά στην υγεία του.

Μεταφέρθηκε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας, όπου θα παραμείνει μέχι  και την ερχόμενη Τρίτη οπότε θα οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Νεάπολης Λασιθίου προκειμένου να απολογηθεί.

Ως γνωστόν μετά τη δολοφονία της 48χρονης Νεκταρίας έμεινε για 7 ώρες στην άκρη ενός γκρεμού απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει, μέχρι να πειστεί από τους αστυνομικούς να παραδοθεί.

Το radiolasithi.gr,  αναφέρει, επικαλούμενο πληροφορίες, πως κατά την παραμονή του στο Νοσοκομείο ο δράστης επικοινωνούσε διαρκώς με το κινητό του τηλέφωνο οργανώνοντας το κομμάτι της υπεράσπισής του, χωρίς κάποιο σημάδι που να δείχνει πως έχει μετανιώσει για ότι έκανε.

Στο μεταξύ μέσα σε κλίμα οδύνης, με τη συνοδεία των τεσσάρων παιδιών της, της μητέρας της και των αδελφών της, οδηγήθηκε χθες στην τελευταία της κατοικία η 48χρονη Νεκταρία, που δολοφονήθηκε από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της με 16 μαχαιριές.

Η κηδεία έγινε στο χωριό καταγωγής της στον Αμπελούζο του δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου, με τους κατοίκους στο σύνολό τους να βρίσκονται δίπλα στην οικογένεια για να απαλύνουν τον πόνο τους.

Βίντεο-ντοκουμέντο με τον δράστη

Βίντεο ντοκουμέντο, που μετέδωσε το MEGA, αποτυπώνει τον τρόπο που κινήθηκε ο δράστης 5 λεπτά πριν ειδοποιηθεί η αστυνομία για το έγκλημα.

Σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Ιεράπετρας ο δράστης φαίνεται να κατευθύνεται προς τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που εργαζόταν η 48χρονη. Με την ανάλυση του υλικού δεν εντοπίστηκε να περνά από τον συγκεκριμένο δρόμο το αυτοκίνητο της πρωήν συζύγου του, που σημαίνει ότι ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια. Παρόλα αυτά ο δράστης φαίνεται να γνώριζε ακριβώς το μέρος που θα βρισκόαν η 48χρονη εκείνη τη χρονική στιγμή και άρα το είχε σχεδιάσει με ακρίβεια.

Την ίδια ώρα όσοι γνώριζαν τον 54χρονο, αναφέρουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση και μάλιστα είχε κλείσει ραντεβού για να εξεταστεί από ψυχίατρο. Επίσης, στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-10-2021 από directNEWS. 


Τελευταία Δικαστικά