Logo

Μονή Πετράκη: Απολογείται συμπληρωματικά ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι



 
 

Ενώπιον της 24ης ανακρίτριας αναμένεται να προσαχθεί σήμεα Τρίτη, προκειμένου να δώσει συμπληρωματική απολογία,  ο  ιερέας που έριξε καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη, τον περασμένο Ιούνιο.

Ο κατηγορούμενος κλήθηκε να απολογηθεί συμπληρωματικά, καθώς, μετατράπηκε το αδίκημα που αντιμετώπιζε. Συγκεκριμένα, από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή έγινε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, σύμφωνα με τη νέα ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας κατόπιν σχετικού αιτήματος της ανακρίτριας.  .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο είναι οι λόγοι αναβάθμισης της κατηγορίας σε βάρος του ιερέα. 

Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με το αποτέλεσμα της χημικής ανάλυσης του καυστικού υγρού. Όπως αναφέρεται στο αίτημα της ανακρίτριας προς την Εισαγγελία για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, από την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης προκύπτει ότι ο ιερέας χρησιμοποίησε δυο γυάλινες εμπορικές συσκευασίες χημικών αντιδραστηρίων που περιείχαν θειικό οξύ (βιτριόλι), το οποίο εκτιμάται ότι ήταν εξαιρετικά πυκνό και ισχυρότατα διαβρωτικό και καυστικό οξύ, υψηλής καθαρότητας και περιεκτικότητας 96%. Έτσι, σύμφωνα με το αίτημα της ανακρίτριας, το υγρό ήταν ικανό να προκαλέσει το θάνατο, γεγονός που γνώριζε και αποδεχόταν, έστω ως ενδεχόμενο, ο κατηγορούμενος.

Ο δεύτερος λόγος είναι σχετικός με όσα κατέθεσαν οι Μητροπολίτες Γλυφάδας, , Ζακύνθου και Κηφισιάς.  Όπως φέρονται να είπαν στις καταθέσεις τους, ο δράστης όχι μόνο έβαζε στόχο τα πρόσωπα των θυμάτων, αλλά τους είχε πάρει στο κατόπι την ώρα που επιχειρούσαν να κρυφτούν.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κατηγορούμενος, μετά τηνπρώτη απολογία του τον περασμένο Ιούνιο, είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος

Ο κατηγορούμενος μετά την πρώτη απολογία του τον περασμένο Ιούνιο είχε κριθεί προφυλακιστέος και είχε δηλώσει μετανιωμένος για την πράξη του.Παράλληλα  με το απολογητικά ΄υπόμνημά του ζητούσε να μην προφυλακιστεί καθώς «μόνο εξειδικευμένα νοσηλευτικά ιδρύματα και ιατροί μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συνεχή προβλήματα υγείας μου».

Πήρε προθεσμία

Ο  πρώην ιερέας ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Ανδ. Θεοδωρόπουλου, η κατηγορία δεν ευσταθεί, λόγω και της μακρινή απόστασης από την οποία έριξε το βιτριόλι στα θύματα του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-11-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά