Logo

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης αποφυλάκισης του Γ. Πατέλη



 
 

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μωϋσίδης,  άσκησε αναίρεση κατά της  απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών με την οποία αποφυλακίστηκε με πλειοψηφία 4-1 ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης 

Η απόφαση του δικαστηρίου για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του Γιώργου Πατέλη είχε προκαλέσει την  άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος είχε ζητήσει να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου  το σκεπτικό της προκειμένου να μελετηθεί εάν χωρεί η άσκηση αναίρεσης.

Μετά την αναίρεση του αντεισαγγελέα, Α.Π. η απόφαση για την αποφυλάκιση του πυνηνάρχη της Νίκαιας θα κριθεί από το αμόδιο Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου  Στην περίπτωση που το Ποινικό Τμήμα συνταχθεί με την εισαγγελική πρόταση για αναίρεση, τότε η υπόθεση θα  επιστρέψει στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, το οποίο με διαφορετική σύνθεση θα κρίνει το αίτημα της αποφυλάκισης του κατηγορουμένου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Γιώργος Πατέλης έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνων και 2 μηνών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Προ ημερών, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή την αίτησή του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-11-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά