Logo

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για το ταβάνι που έπεσε σε σχολική αίθουσα



 
 

Έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το περιστατικό στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, όπου κατέρρευσε το ταβάνι σχολικής αίθουσας, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός.

Την έρευνα θα διενεργήσει το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής.

Έτσι, θα οριστεί πραγματογνώμονας για να κάνει αυτοψία, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου. Στην παραγγελία της η εισαγγελέας ζητεί επίσης να εντοπιστούν οι κατασκευαστές. Κατά πληροφορίες, το σχολείο στεγάζεται σε ιδιωτικό κτήριο που έχει μισθωθεί.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η έγκαιρη επέμβαση της δασκάλας του τμήματος αποσόβησε τα χειρότερα, καθώς εντόπισε ρωγμή στο ταβάνι και ειδοποίησε τους μαθητές να απομακρυνθούν από την αίθουσα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Την κατάρρευση της οροφής στο δημοτικό σχολείο της Πυλαίας σχολίασε η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας: «Μια φωτογραφία από την κατάρρευση της οροφής σε σχολείο της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, 1.000 λέξεις για την κατάσταση της Παιδείας την περίοδο Μητσοτάκη-Κεραμέως. Με οροφές να πέφτουν, σχολεία να πλημμυρίζουν, σχολικά γεύματα να μη δίνονται,38.000 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και μαθήτριες, τμήματα να συγχωνεύονται και 200.000 παιδιά να συνωστίζονται σε ακατάλληλες αίθουσες.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις παιδαγωγικές και υγειονομικές συνέπειες της πανδημίας. Ταυτόχρονα, αδιαφορεί παντελώς για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό των σχολικών κτιρίων, τα οποία "φέρουν τις ρωγμές" της παλαιότητας και της μνημονιακής περιόδου. Καμία σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό, καμία πρόβλεψή και στις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-11-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά