Logo

Κορονοϊός: Εισαγγελική έρευνα για αύξηση της θνησιμότητας λόγω μη στελέχωσης ΜΕΘ



 
 

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή τις δηλώσεις του καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού είχαν δημιουργηθεί ΜΕΘ που δεν είχαν στελεχωθεί σωστά, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνησιμότητα.

Ειδικότερα, όπως είχε αναφέρει ο κ. Βασιλακόπουλος:«Όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως. Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική κορωνοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειάζονταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο.

Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα» ,είπε μεταξύ άλλων.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο εισαγγελέας θα διερευνήσει τη βασιμότητα των καταγγελιών, καθώς και εάν τυχόν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-11-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά