Logo

Ασκήθηκε η πρώτη ποινική δίωξη για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού - 48 οι κατηγορούμενοι



 
 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας άσκησε την πρώτη ποινική δίωξη στην Ελλάδα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, η οποία περιλαμβάνει και κακουργήματα, μεταξύ των οποίων  αυτό της εγκληματικής οργάνωσης. .

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης, που είχε διαταχθεί πριν δύο μήνες με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, πριν από δύο μήνες, 

Εμπλεκόμενα στην υπόθεση, που αφορά «εμπόριο» των πλαστών πιστοποιητικών, είναι 48 άτομα σε  σε βάρος των οποίων στρέφεται η δίωξη  που περιλαμβάνει αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, όπως  δωροδοκία, συνέργεια σε δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία.

Από τους συνολικά 48 κατηγορούμενους, περίπου 4 με 5 φέρονται ότι έπαιζαν κεντρικό ρόλο στην υπόθεση και για το λόγο αυτό αντιμετωπίζουν και τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), εγκληματική οργάνωση και δωροληψία. 

Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, μετά τον  εντοπισμό 44χρονης διοικητικής υπαλλήλου, στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, η οποία φέρεται να προμήθευσε ψευδή πιστοποιητικά σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών που θέλησαν να μην εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα, αφορμή για τη διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος αποτ΄λεσαν έγγραφα εμβολιασμού που βρέθηκαν τα οποία δεν έφεραν, όπως θα έπρεπε, σφραγίδα και υπογραφή του αρμόδιου γιατρού. Η συγκεκριμένη υπάλληλος του Κέντρου Υγείας φέρεται να έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα και βεβαίωνε εμβολιασμούς πολιτών που δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ στο εμβολιαστικό κέντρο. 

Μτά την άσκηση ποινικής δίωξης, η δικογραφία ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή του Πρωτοδικείου Καρδίτσας  ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, για τα  κατά περίπτωση αδικήματα που τους αποδίδονται.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η  έρευνα για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με βάση και τη σχετική παραγγελία που έχει δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης στον Παλαμά Καρδίτσας, με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-11-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά