Logo

Υπόθεση Dr Kontos: Στον Ευαγγελισμό με κορονοϊό ο Νικόλαος Κοντοστάθης - Για τις 25 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας που εκδικάζει την υπόθεση του «ψευτογιατρού», Νικόλαου Κοντοστάθη, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα σχετικά με 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, διέκοψε τη δίκη  για την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, προκειμένου να προσκομιστεί εξουσιοδότησή του στους δικηγόρους του για να τον εκρποσωπήσουν στο ακροατήριο. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Dr Kontos είπαν στο δικαστήριο ότι ο εντολέας τους βρίσκεται στον Ευαγγελισμό  με οξυγόνο καθώς νοσεί από κορονοϊό. 

Μάλιστα, ζήτησαν αναβολή της δίκης, καθώς δεν έχουν καταφέρει να του αποσπάσουν εξουσιοδότηση αλλά και επειδή ο ίδιος ο κατηγορούμενος θέλει να παρίσταται στην ακροαματική διαδικασία.

Στο δικαστήριο διαβιβάστηκε έγγραφο του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" το οποίο ανέφερε ότι ο 48χρονος κατηγορούμενος νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική με κορονοϊό και πνευμονία και του χορηγείται οξυγόνο. 

Η πολιτική αγωγή από την πλευρά της  αντέδρασε στο ενδεχόμενο αναβολής αναφέροντας ότι ούτε κατά την προηγούμενη δικάσιμο οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν εξουσιοδότηση ενώ εκτίμησαν πως οι καθυστερήσεις γίνονται λόγω παρέλευσης του 18μηνου στις 16.12.2021.

Ο εισαγγελέας

Μετά την ανάγνωση του εγγράφου του νοσοκομείου ο εισαγγελέας της έδας και ο αναπληωτής του πρότειναν την ολιγοήμερη διακοπή της δίκη, προκειμένου οι δικηγόροι να κάνουν μία τελευταία προσπάθεια για να λάβουν εξουσιοδότηση.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας της έδρας είπε: 

 «Το δικαστήριο πρέπει να λάβει μία δύσκολη απόφαση. Από τη μία έχουμε το δικαίωμα του κατηγορούμενου να παρίσταται προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και από την άλλη την ανάγκη για δικαίωση των θυμάτων. Η ποινική δικονομία εμπεριέχει σταθμίσεις συμφερόντων και έννομων αγαθών, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, όλα τα δικαιώματα πρέπει να μην ασκούνται καταχρηστικά.  Στην περίπτωση του covid-19, όπως όλοι γνωρίζουμε , είναι αβέβαιη η διάρκεια της νόσου, μία νοσηλεία μπορεί να κρατήσει και έξι μήνες. Και από την άλλη , προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου ενώ βρισκόταν στις φυλακέςε Κορυδαλλού και ήταν σε θέση να δώσει εξουσιοδότηση , επέλεξε να μην το κάνει. Εμείς, επειδή θέλουμε να ακούγεται και ο κατηγορούμενος, προτείνουμε να γίνει μια ακόμα προσπάθεια από τους δικηγόρους να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Να δοθεί μία διακοπή στη δίκη, όχι μέχρι να γίνει καλά, αλλά δύο με τρεις ημέρες, έτσι ώστε οι συνήγοροι υπεράσπισης να εξαντλήσουν κάθε μέσο προκειμένου να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Θεωρούμε ότι αυτό είναι δυνατόν με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων.».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας, νομικός εκπρόσωπος θύματος του «ψευτογιατρού» μίλησε για «βεβήλωση των δικαιωμάτων των θυμάτων » και υποστήριξε ότι το δικαστήριο μπορεί να αρχίσει τη δίκη ακόμα και χωρίς εξουσιοδότηση βάσει των δυνατοτήτων που δίνει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας 

«Να κριθεί δίκαια αλλά υπάρχουν και θύματα. Είναι βέβαι ότι θα αφεθεί ελεύθερος . Για ποιο λόγο να εκτιθέμεθα στηην ελληνική κοινωνία; Αρκετά έχει βασανίσει τον κόσμο. Κάνω έκκληση στους δικηγόρους του , να πάψουμε να εκτιθέμεθα», είπε, μεταξύ άλλων, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία συνεχίζει να πραγματοποιείται σε ακατάλληλη λόγω του μεγέθους της αίθουσα εξαιτίας των πολλών παραγόντων της δίκης (σ.σ. 17 κατηγορούμενοι, πολλοί δικηγόροι, ένορκοι, δημοσιογράφοι κ.λπ.).

Υπενθυμίζεται πως ως συνεργοί του 47χρονου, που υποσχόταν σωτηρία σε ασθενείς με σοβαρά νοσήματα μέσω της χρήσης δήθεν φαρμάκων, βοτάνων, ελαίων και αυστηρής διατροφής, κατηγορούνται 16 άτομα: γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός της Ν.Δ., γιατρός στο επάγγελμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-11-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά