Logo

Υπόθεση Dr Kontos: Συγγενείς καρκινοπαθών καταθέτουν στη δίκη του Νικόλαου Κοντοστάθη και συγκλονίζουν 
 

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας που εκδικάζει την υπόθεση του Νικόλαου Κοντοστάθη, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα σχετικά με την ανθρωποκτονία 12 καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών, καταθέτουν την Παρασκευή συγγενείς θυμάτων του αποκαλούμενου ψευτογιατρού και προκαλούν αίσθηση με τις μαρτυρίες τους.  

Ο πρώτος που ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα έχασε το 2015 τον πατέρα του ο οποίος έπασχε από τον καρκίνο. 

Η κατάθεσή του ήταν πολύωρη και είπε,μεταξύ άλλων: «Ό,τι κάναμε, το κάναμε για να βοηθήσουμε τον πατέρα μου». 

Ο μάρτυρας ξέσπασε σε λυγμούς και  αναφέρθηκε στη γνωριμία που είχε με τον 48χρονο κατηγορούμενο και στις υποσχέσεις που έδινε στην οικογένειά του, λέγοντας: «Σύστησαν στη μητέρα μου στο Κιάτο έναν ογκολόγο Νίκο Κόντο, που εργάζεται σε Ελβετία και Αμερική, κι αντιμετωπίζει καρκίνους με εναλλακτικές θεραπείες και βότανα. Αποφασίσαμε να τον καλέσω στο τηλέφωνο. Η πρώτη επικοινωνία ήταν μεταξύ 13-16 Ιουνίου. Του είπα την κατάσταση και τι έχουν κάνει έως τώρα οι γιατροί. Μου είπε ότι οι γιατροί κάνουν χημειοθεραπείες για να παίρνουν μίζες από φαρμακευτικές εταιρείες και στο εξωτερικό κάνουν πια άλλες θεραπείες».

/Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Dr Kontos, όπως συστηνόνταν, ζήτησε στη συνέχεια από τον  ασθενή να σταματήσει τις χημειοθεραπείες, λέγοντας ότι πρέπει να ακολουθήσει μια διατροφή σε αντιοξειδωτικές ίνες και κάποια εκχυλίσματα και βότανα που παρασκεύαζε ο ίδιος, τα οποία επιτίθενται στα κύτταρα. Η αμοιβή του για τα βότανα;ήταν  7.200 ευρώ.

«Μου είπε ότι ακόμα και καλά να μην πάει, θα στέκεται στα πόδια μέχρι την τελευταία στιγμή. Ένιωσα ελπίδα. Ήθελε μόνο την κάλυψη του κόστους των βοτάνων, το οποίο ήταν ακριβό. Μου λέει περίπου 7.200 ευρώ και του λέω "τι βότανα είναι αυτά; να τα μαζέψω εγώ" και μου είπε ότι δεν είναι απλό, ότι είναι εκχυλίσματα και παρασκευάζονται στο εργαστήριό του. Μου έστειλε πρόγραμμα διατροφής, πολύ απαιτητικό, με πολλά υγρά και χυμούς. Ένας από αυτούς με παντζάρι και σκόρδο του προκαλούσε καούρες και εμετό. Μας έλεγε ότι αντιδρά ο οργανισμός και καθαρίζει τα κύτταρα» είπε ο γιος του θύματος, ο οποίος ανέφερε ότι ο πατέρας του χειροτέρευε συνεχώς.

«Του ζήτησα βοήθεια και μου είπε  "έλα να με βρεις σε ένα νοσοκομείο πίσω από το Χίλτον και εμφανίστηκε με ποδιά γιατρού και μου έδωσε ένα χάπι να το πάω στον πατέρα μου κι ένα μέλι από το Άγιο Όρος. Η κατάσταση χειροτέρευε συνεχώς. Από τα μέσα Ιουλίου ο πατέρας μου χρειάστηκε συσκευή οξυγόνου. Εμείς είχαμε διακόψει τις θεραπείες στο νοσοκομείο, γιατί είχαμε πλέον γιατρό τον Κόντο. Αν και χειροτέρευε η κατάσταση, ο Κόντος επέμενε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις δόσεις των βοτάνων για να μικρύνουν οι όγκοι. Όλο και αύξανε τις ποσότητες υγρών, που, στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο πατέρας μου, δε γινόταν. Του δημιουργούσε τυμπανισμούς, αυτό πίεζε τον πνεύμονα» ανέφερε ο γιος του θύματος, προσθέτοντας ότι η υγεία του πατέρα του χειροτέρευε όλο  και περισσότερο και υποβαλλόταν σε παρακεντήσεις.

Ο κατηγορούμενος, όμως, συνέχιζε να εμμένει στις οδηγίες του. «Μια ημέρα πριν πεθάνει, μας είπε να του δώσουμε σόδα με νερό για να φύγουν τα φλέγματα» είπε ο μάρτυρας.

«Σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου. Εμπιστεύθηκα έναν δολοφόνο»

Στη συνέχεια κατέθεσε η μητέρα ενός 16χρονου, η οποία με δάκρυα στα μάτια είπε: «Δεν καταλάβαινα τι γίνεται, ποια η αλήθεια και ποιο το ψέμα, μου σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, τη ροκάνισε, εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε έναν δολοφόνο, πώς το άφησα; Μπορούσαμε να πάμε στην Ελβετία, αλλά δεν πίστεψα ότι θα μπορούσαν να το κάνουν καλά» 

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας στο Δικαστήριο, ο κατηγορούμενος την έπεισε πως το παιδί της που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο θα είχε πλήρη ίαση.

Το αποτέλεσμα ήταν το παιδί να καταλήξει σε κώμα στο νοσοκομείο και να αποβιώσει. Ακόμα και τότε όμως ο «ψευτογιατρός» της έλεγε ότι όλα θα πάνε καλά.

Η οικογένεια του 16χρονου έδωσε στον «Dr Kontos» 22.000 ευρώ για τα αποστάγματα και τις ενέσεις που χορηγούσε στο παιδί.

«Έμαθα γι’ αυτόν από δικηγόρο Αθηνών. Μου είχε πει ότι έχει εμπιστευθεί ένα δικό της άνθρωπο, τον πατέρα της, σε ένα εξαιρετικό επιστήμονα και ότι ο πατέρας της πάει εξαιρετικά, πολύ καλύτερα, από τις χημειοθεραπείες. Θέλαμε πλήρη ίαση, να φύγουμε από αυτήν την περιπέτεια. Μας την υποσχέθηκε. Μου μίλησε με σπουδαία  λόγια η δικηγόρος, για ένα μεγάλο βιογραφικό, ότι δεν είναι θέμα χρημάτων, ότι θέλει να βοηθήσει τον κόσμο. Πρώτο στίγμα, που πήρα από την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, είναι ότι υπάρχουν θεραπείες για λίγους που δεν μπορούν να τις έχουν όλοι οι άνθρωποι. Μου είπε «εγώ μπορώ να τις παράσχω». Εξέφρασα αμφιβολίες. Η απάντηση που πήρα είναι ότι υπάρχουν πρωτόκολλα, πειραματικά, εξειδικευμένα, αποκλειστικά για αυτόν τον ασθενή. Εμείς ψάχναμε διαρκώς και στη Αμερική για άλλες θεραπείες».

Η πρώτη συνάντηση όπως είπε η μάρτυρας, με τον κατηγορούμενο έγινε σε ιδιωτική κεντρική κλινική των Αθηνών.

«Ήταν κλινική με πάρα πολύ κόσμο. Τους λέω θέλω «τον γιατρό κύριο Κόντο». Ήταν ένας πολύ καλοντυμένος κύριος, με φυσιολογική παρουσία. Ποτέ δεν φορούσε  στολή γιατρού. Με καθοδηγεί στο ιατρείο του. Εκείνη την ώρα,  έμπαινε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Μου λέει αυτός ο κύριος υπήρξε πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, είχε καρκίνο τελικού σταδίου και τον βλέπετε τώρα;… Επόμενη συνάντηση έγινε τέλη Ιουνίου, ήθελε να γνωρίσει τον άνδρα μου και να δει και παιδί. Είχα πειστεί ότι υπάρχει ένα όπλο άλλο το οποίο μπορεί να προσφέρει πλήρη ίαση στο παιδί μου. Χαίρομαι που έχουμε βρει ένα άλλο όπλο. Σε εμένα είπε για φάρμακα διότι ήξερε τι έπρεπε να πει σε μένα, με τον τρόπο που του μίλησα. Το ότι μου σύστησε γιατρό ένας δικηγόρος ήταν για μένα καθοριστικό».

Η μητέρα είπε πως το παιδί της υποτροπίασε με τον κατηγορούμενο, ακόμη και τότε, να τους λέει πως «Δεν υπάρχει υποτροπή. Αυτά είναι πλασματικά».

Γερμανοί και Γάλλοι ήθελαν επανέλεγχο. Ο κατηγορούμενος μας έλεγε ότι δεν υπάρχει υποτροπή, «ξεκινάμε θεραπεία, θα σας δώσουν παιδί παράλυτο, η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει τώρα»».

Το παιδί ξεκίνησε τη θεραπεία του «ψευτογιατρού» όμως άρχισε να αδυνατίζει χάνοντας 20 κιλά σε δύο μήνες.

«Ο γιος μου, μου έλεγε πηγαίνω στο σχολείο μόνο για να μην σας βλέπω με μπουκαλάκια και σταγόνες. Μαράζωνε μέρα με τη μέρα. Το έβλεπα και του είπα του Κόντου:

«Θέλουμε να έρθουμε Αθήνα, να μας βάλετε στο κέντρο Ελβετίας». Εκείνος μου απαντούσε «δεν συμβαίνει τίποτα, όλα καλά».

Μου παρουσίαζε το παιδί μου , κακομαθημένο. Και πίστευα ό, τι μου έλεγε» όπως ότι οι μαγνητικές είναι καθαρές ενώ είχαν ευρήματα. Ακόμα και πριν πέσει σε κώμα της έλεγε ότι κάνει εμετούς λόγω γαστρεντερίτιδας ενώ επαναλάμβανε τη χαρακτηριστική του φράση «μη φοβού».

Η μάρτυρας γνώρισε όπως είπε στον «ψευτογιατρό» και την οικογένεια της 14χρονης, επίσης θύματος του.

«Εγώ είμαι η αιτία. Τον εμπιστεύτηκαν επειδή τον εμπιστευτήκαμε εμείς».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-11-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά