Logo

Κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών στην ΕΛ.ΑΣ: Στον ανακριτή την Παρασκευή και το Σάββατο οι κατηγορούμενοι



 
 

Οι 20 κατηγορούμενοι στην υπόθεση διαφθοράς που αφορά στη δράση κυκλώματος έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών σε αλλοδαπούς με βαρύ ποινικό μητρώο, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον ανακριτή και αναμένεται να απολογηθούν.

Βασικό πρόσωπο στην υπόθεση,  φέρεται να είναι ο  διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου, Γιώργος Μπέλλος, ο οποίος, σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, φέρεται να είναι και ο επικεφαλής του κυκλώματος. 

Μέσα στο γραφείο του εν λόγω διοικητή  βρέθηκαν 320 χιλιάδες ευρώ. Πληροφορίες προερχόμενες από το περιβάλλον του Γ. Μπελλου, ο οποίος στο παρελθόν ειχε υπηρετήσει και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αναφέρουν ότι ο ιδιος αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τα χρήματα και ότι ενώπιον των δικαστικών αρχών θα δικαιολογήσει την παρουσία και του τελευταίου ευρώ.

Ο Γ. Μπέλλος φέρεται αρχικά να είπε στους  συναδέλφους του στο Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ανήκουν σε συγγενικό του πρόσωπο και τα είχε στο χρηματοκιβώτιο στο γραφείο του για λόγους προστασίας.

«Δεν μπορεί το κύκλωμα να έχει εκδώσει π.χ. διακόσιες ταυτότητες και να θεωρείται βασικό μέλος του ο αξιωματικός όταν στο τμήμα στο οποίο υπηρετεί έχουν εκδοθεί λιγότερες από δέκα», αναφέρει το zougla.gr,  επικαλούμενο τη μαρτυρία ανθρώπου από το περιβάλλον του συγκεκριμένου αξιωματικού.

 «Πελάτης» του κυκλώματος θύμα μαφιόζικης εκτέλεσης 

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες,  αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι ένας ιδιώτης, ο οποίος, σύμφωνα με καταγραφές, είχε αρκετές συναντήσεις στο γραφείο του Γ. Μπέλλου στο Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου. 

Μεταξύ των εμπλεκόμενων στην ογκωδέστατη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας χαμηλόβαθμος αστυνομικός από υπηρεσία των νοτίων προαστίων ο οποίος φέρεται να έχει εκδώσει δυο ταυτότητες σε ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η πληροφορία που προέρχεται από αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με την οποία ένας από τους  «πελάτες» του κυκλώματος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αγνώστων στο πρατήριο καυσίμων που διατηρούσε η σύζυγος του στην λεωφόρο Θηβών.

Το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, είχε  «ψωνίσει» ταυτότητα από το συγκεκριμένο κύκλωμα καθώς διαφορετικά δεν θα μπορούσε να έχει σχέση με την επιχείρηση, λόγω του ποινικού του παρελθόντος.

Αυτό που ερευνούν τώρα οι αρχές είναι πόσοι  και ποιοι άλλοι υπήρξαν «πελάτες» της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-12-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά