Logo

Υπόθεση θανάτου Τόσκο Μποζατζίσκι στη Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 7 ετών στην 27χρονη οδηγό -Στη φυλακή ο πρώην σύντροφός της [βίντεο+φωτο]



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινές από 3 έτη έως 7,5 έτη στους 8 κατηγορούμενους για την υπόθεση θανάτου του 28χρονου Τόσκο Μποζατζίσκι, κατά τη διάρκεια περιστατικού οπαδικής βίας.

Το ΜΟΔ αναγνώρισε στους επτά από τους οκτώ καταδικασθέντες το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Συγκεκριμένα, καταδικάστηκαν:

Με ποινή κάθειρξης 7 ετών η 27χρονη οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε και στέρησε τη ζωή του Βούλγαρου οπαδού.

Με συνολική ποινή φυλάκισης 7,5 ετών ο 49χρονος πρώην φίλος της κοπέλας ενώ δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Με ποινές φυλάκισης από 3 έτη έως 4,5 έτη καταδικάστηκαν οι υπόλοιποι 6 οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, σε όλους τους καταδικασθέντες, εκτός της 27χρονης, επιβλήθηκε ο εξής περιοριστικός όρος: να μην παρακολουθούν όλους τους αγώνες του ΠΑΟΚ και να βρίσκονται σε Αστυνομικό τμήμα

Το δικαστήριο μετά τις καταδίκες των κατηγορουμένων αποφάσισε τα εξής:

– Η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση των ποινών για τους έξι οπαδούς του ΠΑΟΚ.

–Η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην ποινή της 27χρονης και της επέβαλε τους περιορισμούς της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

– Αποφάσισε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση για την ποινή του 49χρονο. Ο τελευταίος θα παραμείνει στη φυλακή όπου κρατείται μετά την προφυλάκιση του.

Η απόφαση επί της ενοχής

Το δικαστήριο, ειδικότερα, κήρυξε ένοχη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο την 27χρονη πράξη που αφορά το γεγονός ΄ότι οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο, το οποίο πέρασε πάνω από τον Βούλγαρο οπαδό Τόσκο Μποζατζίσκι, με αποτέλεσμα τον θάνατό του, έπειτα από επίθεση που είχε προηγηθεί από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Αντίθετα, απαλλακτική ήταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου για το 49χρονο σύντροφο της 27χρονης, όσον αφορά το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία που του είχε αποδοθεί και τον έκρινε ένοχο μόνο για τα  πλημμελήματα της συμπλοκής και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Για τις ίδιες πράξεις (διατάραξη και συμπλοκή) κρίθηκαν ένοχοι και άλλοι πέντε από τους οκτώ κατηγορούμενους (ηλικίας 25 έως 28 ετών). Ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για συνέργεια στις δύο αυτές πράξεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση επί της  ενοχής της 27χρονης ελήφθη κατά πλειοψηφία και κατά μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με δόλο, σε ενδεχόμενο δόλο (διώκεται σε βαθμό κακουργήματος). Η απόφαση επί της ενοχής των υπολοίπων κατηγορουμένων ήταν ομόφωνη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-12-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά