Logo

Για πλημμελήματα διώκονται 4 αρνητές που εισέβαλαν σε διαγνωστικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη



 
 

Η εισαγγελέας Ποινικής Αγωγής Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος εις βάρος τεσσάρων αρνητών που εισέβαλαν σε κέντρο διαγνωστικών εξετάσεων στη Θεσσαλονίκη.

Στη δίωξη περιλαμβάνονται τα αδικήματα της αντιποίησης, της παραβίασης των περιοριστικών μέτρων για μετάδοση μολυσματικών ασθενειών, της φθοράς ξένης περιουσίας και της παράνομης βιντεοσκόπησης..

Στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τρεις άνδρες και μία γυναίκα, μέλη της ομάδας “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” οι οποίοι το μεσημέρι της Τετάρτης (1/12) πήγαν σε διαγνωστικό κέντρο και ζήτησαν να διενεργήσουν έλεγχο.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr,  περίπου στις 13:00 τέσσερα άτομα βρέθηκαν σε διαγνωστικό κέντρο της Τούμπας που διενεργούνται rapid test, όπου ισχυριζόμενοι ότι είναι μέλη της «Συνταγματικής Αστυνομίας» ζήτησαν να κάνουν έλεγχο στις άδειες και τα στοιχεία των εργαζομένων.

Παράλληλα οι ίδιοι “επέβλεπαν” τα rapid test και παρενοχλούσαν τους εργαζόμενους. Άμεσα οι υπεύθυνοι κάλεσαν την αστυνομία, η οποία προσήγαγε τα άτομα στο Α.Τ. της Τούμπας.

Αργότερα οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις καθώς κατηγορούνται για αντιποίηση αρχής, εξύβριση και παράβαση του νόμου 285 για την πρόληψη ασθενών.

Να σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» οι οποίοι επικαλούνται το Άρθρο 120 του Συντάγματος είναι η ακροτελεύτια που αναφέρει ότι οι Έλληνες «…δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-12-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά