Logo

Θεσσαλονίκη: Μητέρα και κόρη στο σκαμνί αλληλοκατηγορούνται για τη δολοφονία 49χρονου στον Εύοσμο



 
 

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης άρχισε την Τετάρτη η δίκη μιας  46χρονης και της 19χρονης κόρη της, που κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία του 49χρονου ταξιτζη εν διαστάσει συζύγου της πρώτης και πατέρα της δεύτερης.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας οι δύο κατηγορούμενες κλήθηκαν από το δικαστήριο να γνωστοποιήσουν επιγραμματικά για τις θέσεις τους σε σχέση με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται (ανθρωποκτονία εκ προθέσεως τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και παραβάσεις του νόμου περί όπλων)..

«Δεν τον σκότωσα εγώ. Το έκανε εκείνη και μου είπε να πω ότι έκανα εγώ. Δεν έκανα τίποτα», ισχυρίστηκε η 19χρονη κόρη του θύματος ενώπιων του δικαστηρίου. Η νεαρή επέρριψε την ευθύνη για το έγκλημα στην 46χρονη συγκατηγορούμενη μητέρα της.

 «Η κόρη μου ξύπνησε ταραγμένη. Μου είπε, “ο πατέρας του αδελφού μου με βιάζει”. Δεν καταλάβαινε τι έλεγε. Αν είσαι μάνα είσαι μαζί μου αλλιώς ξέχασε με. Πήγε στο δωμάτιο που κοιμόταν. Εγώ ακολούθησα. Άγγιξα τα χέρια του. Έπιασα τα χέρια του. Η κόρη μου τον σκότωσε, εγώ απλά συμμετείχα. Ήταν ήδη νεκρός», ανέφερε από την πλευρά της  η 46χρονη.

Η ακροαματική διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Η υπόθεση

Σημειωνεται, ότι η υπόθεση του άγριου φονικού αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2020 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. 

Οι δύο κατηγορούμενες όλο αυτό το διάστημα κρατούνται η μεν 46χρονη στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, η δε 19χρονη στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών.. Το ανώτατο όριο των 18 μηνών της προσωρινής τους κράτησης εκπνέει σε επτά μέρες.

Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, ο 49χρονος οδηγός ταξί βρέθηκε κατακρεουργημένος πάνω στο κρεβάτι του δωματίου του από τον γιο του. Βάσει των ευρημάτων του ιατροδικαστή έφερε 17 θανατηφόρα τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό και άλλα τέσσερα στο πρόσωπα, ενώ ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Το μαχαίρι με το οποίο τελέστηκε το έγκλημα βρέθηκε σε φρεάτιο υπονόμου επί της οδού Παπαναστασίου, στην άλλη πλευρά της Θεσσαλονίκης, όπου το είχε πετάξει η 19χρονη, η οποία και υπέδειξε το συγκεκριμένο σημείο.

Αρχικά η 19χρονη κατηγρούμενη απολογούμενη στον ανακριτή αποδέχθηκε  τις εις βάρος της αποδιδόμενες πράξεις (διώκεται επιπλέον για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία), περιγράφοντας τον εφιάλτη που φέρεται να βίωνε. Στη συνέχεια όμως και συγκεκριμένα τρεις μήνες αργότερα, σε συμπληρωματική της απολογία, άλλαξε εκ διαμέτρου τη στάση της, αναφέροντας ότι δεν σκότωσε εκείνη τον πατέρα της, αλλά η μητέρα της και πως ουδέποτε βιάστηκε ή υπέστη ασελγείς πράξεις και χειρονομίες από το θύμα.

«Όλα αυτά είναι αποκυήματα και τεχνάσματα της μητέρας μου, η οποία τον παρουσίαζε ως "τέρας", τον μισούσε θανάσιμα, μελετούσε τρόπους να τον σκοτώσει...», φαίνεται να είπε. Κατά την ίδια απολογία ανέφερε, εξάλλου, ότι η 46χροπη τής ζήτησε «να "το πάρει πάνω της" γιατί οι δικαστές θα τη λυπηθούν επειδή είναι μικρή κι αν πουν ότι την κακοποιούσε», όπως επίσης ότι η μητέρα της «είναι χειριστική και ότι στη φυλακή της στέλνει οδηγίες να μην αλλάξει την κατάθεσή της». 

Απολογούμενη στον ανακριτή, η 46χρονη αποδέχθηκε πως ήταν απλώς συνεργός στο φονικό, επικαλούμενη ως αιτία αφενός μεν τα όσα φέρεται να αποκάλυψε η κόρη της περί βιασμού (με το πιο πρόσφατο περιστατικό τρεις μέρες πριν από το έγκλημα), αφετέρου δε κακοποιητική συμπεριφορά, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της είχε υποστεί η ίδια στο παρελθόν από τον πρώην σύζυγό της (βρισκόταν σε διάσταση αλλά επέστρεψε στο οικογενειακό σπίτι κατόπιν παρότρυνσης του θύματος). Επιπλέον επικαλέστηκε σοβαρά προβλήματα υγείας και λήψη φαρμάκων, οι παρενέργειες των οποίων την εμπόδισαν να αποτρέψει την τέλεση του εγκλήματος.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο εισαγγελέας, που ζήτησε την παραπομπή των δύο κατηγορούμενων στο ακροατήριο αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην πρότασή του: «... συζήτησαν και συμφώνησαν για τη θανάτωση του πατέρα και συζύγου αντίστοιχα. Η θυγατέρα πήρε το μαχαίρι χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίστασης στο θύμα (που εκείνη την ώρα κοιμόταν) καταφέροντας διαδοχικά πλήγματα και σταμάτησε όταν βεβαιώθηκε ότι ήταν νεκρός».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-12-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά