Logo

Δίκη Κοντοστάθη: Εμφανιζόταν ως νευρολόγος- ογκολόγος και εξαπατούσε τους ασθενείς



 
 

Ως νευρολόγος- ογκολόγος που είχε βρει το φάρμακο κατά του καρκίνου, το οποίο δεν είχε πάρει ακόμη έγκριση, εμφανιζόταν στους καρκινοπαθείς ο 48χρονος κατηγορούμενος, σύμφωνα με τους συγγενείς τους.

Όπως κατέθεσε στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας σύζυγος θύματος με καρκίνο στον πνεύμονα, ο κατηγορούμενος τους έπεισε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες και να ακολουθήσει τη δική του θεραπεία με τα βότανα. 

«Τον Νοέμβριο του 2016 ο σύζυγός μου διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα. Οι γιατροί μας είπαν ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί και να κάνουμε χημειοθεραπείες. Κάποια στιγμή μια γυναίκα από το συγγενικό μας περιβάλλον μας μίλησε για τον γιατρό Κόντο. Ο σύζυγός μου είχε κάνει την πρώτη χημειοθεραπεία. Μας είπε λοιπόν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός εργαζόταν και στο εξωτερικό και είχε βρει το φάρμακο για τον καρκίνο. Όταν μιλήσαμε μαζί του, μας είπε  να μη κάνει άλλες  χημειοθεραπείες και πως θα γίνει καλά με τα φάρμακά του. Είπε ότι είναι αποστάγματα από βότανα που υπάρχουν και στο εξωτερικό. Μας είπε ότι είναι νευρολόγος-ογκολόγος σε κλινική στην Ελβετία. Μας είπε ότι χειρουργούσε μικρά παιδιά στης Βαρδινογιάννη το ογκολογικό. Μας έλεγε ότι θα γίνει καλά ο άντρας μου. Ήταν ήρεμος άνθρωπος, δεν μας παρέπεμπε κάπου άλλου, σε κάτι ύποπτο. Εμείς εκείνη την περίοδο άλλο από την προσευχή μας και όσα μας έλεγαν οι γιατροί δεν ξέραμε να κάνουμε», ανέφερε η μάρτυρας.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος ζήτησε 15 χιλιάδες ευρώ.

«Του είπαμε πόσο στοιχίζει. Μας είπε 15 χιλιάδες ευρώ. Κοιταχτήκαμε με τον σύζυγό μου. Δεν είχαμε», και τον ρώτησαν αν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο γιατί είναι φτωχοί άνθρωποι.  «Μας είπε 13.000 ευρώ ''αλλά να ξέρετε πως σε λίγες εβδομάδες θα είναι πολύ καλά ο άνθρωπός σας, δε μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο. Μπορείτε να μας τα δώσετε σε 2 δόσεις''», μας είπε. «Του δώσαμε εμείς 6.000 ευρώ για βότανα από το Πήλιο», συνέχισε η μάρτυρας.

Όμως, όπως κατέθεσε η μάρτυρας, αντί να καλυτερεύει, η κατάστασή του χειροτέρευε συνεχώς.

«Ένα βράδυ έπαθε εμβολή και τον πήγαμε στο νοσοκομείο. Επιστρέψαμε σπίτι. Πήραμε τον κατηγορούμενο  και μας είπε: «μην ανησυχείτε, θα έρθω να σας κάνω μια ένεση που δεν θα ξαναπάθει ποτέ τίποτα».

«Και ήρθε στο σπίτι και του έκανε στην κοιλιά ένεση αρτεμισίνης. Όμως ο σύζυγος μου έπεφτε συνεχώς. Είπα ότι δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε στο σπίτι και πήγαμε στο νοσοκομείο. Εκεί δεν του έδινα τα βότανα γιατί δεν μπορούσα μέσα στο νοσοκομείο. Διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες και ήταν θέμα ημερών. Ρωτώ τον γιατρό του νοσοκομείου και μας είπε να κάνουμε ακτινοβολίες. Τελικά πήγαμε στη Λάρισα, έκανε δυο ακτινοβολίες, μετά δεν άντεξε. Για όλα ήταν ενήμερος ο Κόντος. Έλεγε συνεχώς ''θα το ξεπεράσει, μη φοβάσαι''. Όταν πέθανε μας είπε ένα ξερό ''ζωή σε εσάς» και μας έκλεισε το τηλέφωνο''», ανέφερε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-12-2021 από directNEWS.gr πηγή:Ναυτεμπορική


Τελευταία Δικαστικά